Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει o Μουζάλας

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει o Μουζάλας

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 21/03/2016 – 09:39

Σκουρλέτης

Τη στήριξή του στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» να φύγει από την κυβέρνηση.

«Θεωρώ ότι δεν γεννιέται κανένα πολιτικό ζήτημα. Εάν πράγματι είμαστε ώριμοι θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα και νομίζω πως έχει κλείσει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φύγει», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Mega» ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε μετά τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα σε τηλεοπτική εκπομπή περί «Μακεδονίας».

Για το ενδεχόμενο παραίτησης του Πάνου Κάμμενου εκτίμησε ότι «από τη στιγμή που δόθηκαν τόσο καθαρές απαντήσεις, δεν τίθεται κανένα θέμα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι ο Γιάννης Μουζάλας «είναι ένας από τους πιο πετυχημένους υπουργούς», σημειώνοντας ότι «μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» το προσφυγικό.

«Κανείς δεν εγγυάται ότι η συμφωνία θα είναι αποτελεσματική»

Αναφορικά με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την αποτελεσματικότητά της.

«Με βάση την προσέγγιση των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών. μάλλον επετεύχθη κάτι το οποίο ήταν το καλύτερο δυνατό. Αντικειμενικά, αυτό που επετεύχθη είναι πολύ λίγο με βάση του διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συνθήκες. Μένει να δούμε αν αυτή η συμφωνία μπορέσει να λειτουργήσει…

Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για το πώς αντιμετωπίζει ο ισχυρός κόσμος το προσφυγικό. Δεν πήγαμε μπροστά σε αυτό το θέμα. Αδυναμίες αναδείχθηκαν», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος.  

«Έτσι όπως ήταν τα πράγματα επετεύχθη μια ισορροπία η οποία φαίνεται ότι, τουλάχιστον στα χαρτιά, ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά πρέπει να λειτουργήσει. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα είναι αποτελεσματική. Θα φανεί τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...