Σκουρλέτης: Κρίσιμο να πετύχουμε την «καθαρή» έξοδο

Σκουρλέτης: Κρίσιμο να πετύχουμε την «καθαρή» έξοδο

«Μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα της επανεξέτασης αρκετών από τις σημερινές δεσμεύσεις μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών στη Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 14 Απριλίου

«Είναι κρίσιμο να πετύχουμε την λεγόμενη καθαρή έξοδο, μιας και θα μας έδινε άλλες δυνατότητες στο σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τερζή.

«Μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα της επανεξέτασης αρκετών από τις σημερινές δεσμεύσεις μας», προσθέτει ο Π. Σκουρλέτης. 

Αναφορικά με το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και τη φράση του Π. Καμμένου περί «ομηρίας» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζει: «Δεν θα πρέπει να γίνουμε μέρος της τουρκικής προκλητικής τακτικής. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους, διπλωματικά όπλα, αποτρεπτική ισχύ, απαιτείται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη σοσιαλδημοκρατία, σημειώνει ότι πολιτικό προαπαιτούμενο μιας συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλήσεων, είναι «η σαφής αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού και η εγκατάλειψη της λογικής των ίσων αποστάσεων εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής».

Επαναλαμβάνει ότι  οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, η οποία, «πέραν των άλλων μέτρων, αποτελεί εγγύηση κυβερνησιμότητας η υιοθέτηση μιας νέας κουλτούρας συναινέσεων». Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, ο «Κλεισθένης 1» είναι η πρώτη φάση της νέας μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά από μια παρατεταμένη διαδικασία διαβούλευσης.

Υπενθυμίζει επίσης ότι ο «μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, θωρακίζοντας τους δήμους για το έργο της καθαριότητας» και επισημαίνει ότι «βασική επιλογή για τον δημόσιο τομέα πρέπει να είναι οι πλήρεις και σταθερές σχέσεις εργασίας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328519-Skoyrletes-Krisimo-na-petychoyme-ten-kathare-exodo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...