Σκουρλέτης: Να μην θολώνει η ενιαία έκφραση της κυβέρνησης

Σκουρλέτης: Να μην θολώνει η ενιαία έκφραση της κυβέρνησης

Σκουρλέτης: να μην θολώνει η ενιαία έκφραση της κυβέρνησης

Υπερ της άποψης ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει μία γραμμή έκφρασης απέναντι στην Τουρκία τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Άλφα τόνισε ότι «επιβάλλεται να είμαστε ψύχραιμοι, νουνεχείς, αυτοί που πρέπει να κάνουμε επίκληση των διεθνών συνθηκών».

Με φόντο τις κατά καιρούς ετερόκλητες δηλώσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο Π. Σκουρλέτης είπε μεταξύ άλλων: «το πιο σημαντικό είναι να εκφράζεται (σς η κυβέρνηση) με ένα ενιαίο τρόπο. Ο καθένας έχει τη δικιά του εκφορά, τη δικιά του προσέγγιση σε ορισμένα πράγματα», για να διευκρινίσει ότι πρέπει αυτό να συμβαίνει «σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη θολώνει αυτή την ενιαία έκφραση. Να μην δημιουργεί παράσιτα στην ενιαία έκφραση».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμσε ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση η Τουρκία . «Δεν είναι σε δύσκολη θέση η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι σε πλεονεκτική θέση. Γιατι όλοι θεωρούν ότι εκ των πραγμάτων παίζει το ρόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε. Ενώ για το θέμα των 2 στρατιωτικών σημείωσε ότι «είναι αδιέξοδο αυτό το παιχνίδι εκ μέρους του Ερντογάν».

«Το Σκοπιανό δεν θα τραυματίσει τη συνοχή της κυβέρνησης»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το Ονοματολογικό, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «έχουμε κάνει βήματα. Είναι ανοιχτή η προοπτική επίλυσης. Μακάρι να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία , γιατι ευκαιρίες δεν είναι κάθε χρόνο. Κάνουν ένα κύκλο».

Ερωτηθείς αν αποτελεί πρόβλημα το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν πιθανή συμφωνία οι ΑΝΕΛ, τοποθετήθηκε προσεκτικά και επέλεξε ένα γενικότερο σχόλιο. « Κατ’ αρχήν δημιουργεί θέμα στη χώρα. Οποιαδήποτε πολιτική δύναμη υπονομεύσει μια συμφωνία -την οποία βέβαια πρέπει να τη δούμε και να είναι αποδεκτή και από τη δική μας πλευρά-, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη είτε κρύβεται, είτε υπεκφεύγει, είτε προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτή την υπόθεση για να έχει οφέλη στο εσωτερικό της χώρας διαπράττει μέγα σφάλμα», είπε διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι περιέγραψε κατ’ αυτό τον τρόπο τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, υπερασπίστηκε τον κυβερνητικό εταίρο, σχολιάζοντας ότι «ήταν αυτός ο οποίος πάντοτε είχε μια σαφή τοποθέτηση. Γνωρίζαμε ότι διαφωνούμε» για να συμπληρώσει: « Απαιτούνται πλειοψηφίες, συγκλίσεις, συναινέσεις, ευρύτερες. Μακάρι να το ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την τοποθέτησή της την τελευταία δεκαετία. Στο « δια ταύτα»  η θέση της κυβέρνησης είναι μια», είπε και σημείωσε: «δεν θεωρώ ότι είναι ικανό να τραυματίσει τη συνοχή της κυβέρνησης».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/328128-Skoyrletes-na-men-tholonei-e-eniaia-ekphrase-tes-kyberneses ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...