Σοκάρει η ομολογία Βορειοκορεάτη για τις φυλακές… “Άουσβιτς”

Σοκάρει η ομολογία Βορειοκορεάτη για τις φυλακές… "Άουσβιτς"

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 31/03/2016 – 20:42

Σοκάρει η ομολογία Βορειοκορεάτη για τις φυλακές... "Άουσβιτς"

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομολογία ενός φερόμενου αποστάτη της Βόρειας Κορέας που, όπως ισχυρίζεται, κατάφερε να αποδράσει από την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και θέλησε να… προβεί σε αποκαλύψεις.

Ειδικότερα, ο Κανγκ Τσολ Ουάν, ο οποίος ήταν έγκλειστος στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκάστηκε να διαφύγει από τη χώρα και να ζητήσει άσυλο. Το μεγάλο του «αδίκημα», όπως υποστήριξε, ήταν ότι ο παππούς του είχε κατηγορηθεί για προδοσία κατά της χώρας και του καθεστώτος.

Ο Τσολ Ουάν ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στις φυλακές της Β. Κορέας είναι ανάλογη του Άουσβιτς.

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα από τα πιο σκληρά και καταπιεστικά νομικά συστήματα, περιορίζοντας τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ικανό ποσοστό. Υπάρχουν από 80-120.000 πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι θεωρούνται εχθροί του πολιτεύματος και της χώρας, διότι δεν συμφωνούν με τις απόψεις και τις πρακτικές του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υπάρχουν αναφορές για βασανιστήρια ευρείας κλίμακας, για συνθήκες πείνας και ελλείψεις σε νερό, καθώς και άλλες «απερίγραπτες φρικαλεότητες», όπως χαρακτηριστικά είπε ο αποστάτης από τη Βόρεια Κορέα.

Μόλις αποφυλακίστηκε, ο Κανγκ Τσολ αποστάτησε στη Νότια Κορέα και ξεκίνησε εκεί μία νέα ζωή. Η περιγραφή του για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, προκαλούν τα ανθρώπινα αισθήματα: 

«Μας ξυπνούσαν στις πέντε το πρωί και μας έβαζαν να δουλεύουμε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις δημόσιες εκτελέσεις. Ήμασταν σωματικά εξασθενημένοι και χτυπημένοι παντού. Πιστεύω ότι ήταν μία παραλλαγή του Άουσβιτς. Οι μέθοδοι που ακολουθούσαν ήταν ναζιστικοί. Είχαν βρει άλλους τρόπους να σε σκοτώνουν».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...