Σοκ: «Έσβησε» 17χρονη μετανάστρια από τον καταυλισμό του Ελληνικού

Σοκ: «Έσβησε» 17χρονη μετανάστρια από τον καταυλισμό του Ελληνικού

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 19/04/2016 – 21:41

17χρονη μετανάστρια από τον καταυλισμό του Ελληνικού

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ                                                        

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός 17χρονου κοριτσιού από το Αφγανιστάν που διέμενε με την οικογένειά της στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού, υπό ασφυκτικές συνθήκες.

Πριν από μερικές ημέρες η άτυχη κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου κατέληξε μετά από πενθήμερη νοσηλεία.

Η αδικοχαμένη Μαχάζ πέθανε στο κρεβάτι της εντατικής μονάδας. Πριν οδηγηθεί εκεί ζούσε μέσα σε τραγικές συνθήκες στο Ελληνικό, σε μια μικρή σκηνή μαζί με τους γονείς της και τα αδέλφια της.

Κάποια στιγμή λιποθύμησε και ο πατέρας αφού την σήκωσε στα χεριά του έψαχνε για ταξί στην παραλιακή γιατί δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή ασθενοφόρο στο πρώην αεροδρόμιο.

«Βγήκα στον δρόμο και τα ταξί δεν σταματούσαν  δεν μας έπαιρναν αν και την κρατούσα έτσι στα χεριά μου. Τελικά ένα ταξί σταμάτησε» αναφέρει ο τραγικός πατέρας.

Η κοπέλα μόλις έφτασε στο Λαϊκό νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να την σώσουν. Όμως η κατάσταση ήταν επιβαρυμένη και το κορίτσι κατέληξε.

«Ήρθαμε εδώ γεμάτοι ελπίδα αλλά τα σύνορα έκλεισαν  και η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα να μας βοηθήσει. Αύριο και μεθαύριο κάθε ημέρα ο καθένας θα πεθάνει εδώ», λέει συγκλονισμένη η μητέρα της 17χρονης.

Για το τραγικό περιστατικό έχει εξημερωθεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...