Σοκ: Πάλευαν μέχρι το τέλος να σωθούν πατέρας και κόρη στην Ηλεία (Βίντεο και Εικόνες)

 

Πατέρας,Κόρη

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, ο θάνατος του Κωνσταντίνου Λοϊζίδη και της κόρης του Ελένης, που εντοπίστηκαν νεκροί σε μια ερημιά της Ανδραβίδας 24 ολόκληρες ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή τους.

Τα άψυχα κορμιά του 68χρονου και της 44χρονης βρέθηκαν χθες το πρωί σε εγκαταλελειμμένο χωράφι στη θέση Μπόρσι από τον ιδιοκτήτη του, που είχε δεν το επισκεφθεί εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα.

1

Αυτός ειδοποίησε το ΑΤ Λεχαινών, άνδρες του οποίου έφτασαν στο σημείο και ταυτοποίησαν ότι πρόκειται για την Ελένη Λοϊζίδη και τον πατέρα της, η εξαφάνιση των οποίων είχε δηλωθεί το απόγευμα της 16ης Ιουλίου.

Οι σοροί τους βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και δεν έφεραν εξωτερικά εμφανή τραύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της ιατροδικαστικής έρευνας που διενήργησε η Αγγελική Τζιόλα, ο θάνατός του επήλθε πιθανότατα λόγω εξάντλησης, αφού οι δυο τους έσβησαν μόνοι και αβοήθητοι.

Οι κινήσεις τους, όμως, δείχνουν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή πάλευαν για να σωθούν. Συγκεκριμένα, Η σορός του άνδρα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και εκτιμάται ότι ίσως πέθανε πρώτος ενώ της γυναίκας περίπου 400 μέτρα μακριά πεσμένη στο χώμα κρατώντας ένα παγούρι. Το γεγονός αυτό μαρτυρά την προσπάθειά της να βρει τον κοντινότερο δρόμο για να αναζητήσει βοήθεια. Αλλά κάπου εκεί μάλλον την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της.

1

11

Τραγικά λάθη

Πατέρας και κόρη έχασαν τη ζωή τους σε μια ερημική τοποθεσία, που δύσκολα πατάει ανθρώπινο πόδι. Για να καταλήξουν εκεί, είχαν προηγηθεί μια σειρά από ατυχείς αποφάσεις που εν πολλοίς μαρτυρούν και τον πανικό τους μετά την αρχική απώλεια του προσανατολισμού τους.

Από το μοιραίο λάθος να μην στρίψουν στο δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι και στην απέλπιδα προσπάθεια να ξαναβρούν το δρόμο τους, έως το θάνατο. Μετά την αδυναμία να βρουν το σπίτι που διέμεναν για διακοπές στην Κουρούτα και τα Δουνέικα, τα θύματα επιχείρησαν να αναζητήσουν το εξοχικό σπίτι του αδερφού της συζύγου του 68χρονου στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Βουπρασίας.

Όμως η άγνοια των δρόμων τους οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία σε ένα χωράφι όπου δεν υπάρχει δρόμος. Στο τέλος του χωματόδρομου που ακολούθησαν μέσα από το χωριό Μπόρσι, κατέληξαν σε ένα χωράφι, βατό όμως για το αυτοκίνητο τους. Αφού  προχώρησαν λίγο ακόμη έφτασαν μετά από περίπου 800 μέτρα σε αδιέξοδο και. εκεί σταμάτησαν. Αυτή η επιλογή τους αποδείχθηκε μοιραία, αφού αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσαν τελικά να φύγουν ποτέ από το σημείο με αποτέλεσμα να βρουν εκεί τραγικό θάνατο εξουθενωμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που βρέθηκε το όχημα είναι σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε μη καλλιεργήσιμη γεωργική έκταση και σε μεγάλη απόσταση από τον κοντινότερο χωματόδρομο, ενώ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο εξαφάνισής τους.

Η μοιραία επιθυμία

Τα άτυχα άτομα βρίσκονταν στην περιοχή για οικογενειακές διακοπές και εξαφανίστηκαν από την Αγία Μαρίνα Δουνέικων στις 16 Ιουλίου.

Η οικογένεια κατάγεται από την Κύπρο και διαμένει στην Αττική, στο Ίλιον, και είχαν έρθει στην Ηλεία για καλοκαιρινές διακοπές, μαζί με την μητέρα Αγγελική Λοϊζίδου.

Στην Ηλεία έφθασαν στις 2 Ιουλίου με σκοπό να παραμείνουν για 15 ημέρες και νοίκιασαν δωμάτια στην θέση «Γούβες», μεταξύ Παλουκίου και Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων.

Όπως είχε αναφέρει η τραγική μητέρα Αγγελική Λοϊζίδου, ο σύζυγός της είχε φορτώσει με τα πράγματά τους το αυτοκίνητό τους, μάρκας Hyundai χρώματος γκρι με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΝ 6884, καθώς την Κυριακή επρόκειτο να φύγουν από την Ηλεία.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όμως, η κόρη της εξέφρασε την επιθυμία να πάει με τον πατέρα της στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην παραλία Δουνεΐκων, καθώς είχε εσπερινό λόγω της εορτής και ήθελε να ανάψει ένα κερί.

Η μητέρα έμεινε πίσω για να μαζέψει τα τελευταία πράγματα και ο πατέρας με την κόρη, καθώς και κάποιοι ακόμη παραθεριστές που διαμένουν στο ίδιο συγκρότημα με ενοικιαζόμενα, γύρω στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου πήγαν στην εκκλησία.

Σύμφωνα και με τη μαρτυρία των υπολοίπων, γύρω στις 9 το βράδυ που τελείωσε ο Εσπερινός, ο 68χρονος και η 44χρονη αναχώρησαν με το αυτοκίνητό τους από την εκκλησία, ωστόσο δεν έστριψαν στο δρόμο που οδηγεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά συνέχισαν ευθεία για τα Δουνέϊκα και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν για πάντα…

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...