Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί φωτογραφία από το Χαλέπι: Μητέρα που κρατά αγκαλιά τα παιδιά της ανασύρθηκαν νεκροί

Χαλέπι

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ                                                                                                                                         

Σοκάρουν οι εικόνες από το Χαλέπι. Μία γυναίκα αγκαλιά με το νεογέννητο μωρό της βρίσκεται νεκρή κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της έπειτα από τον βομβαρδισμό που έλαβε χώρα σήμερα.

Δίπλα της το μεγαλύτερό της παιδί είναι και αυτό νεκρό.

1

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν και επτά που έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν γιαούρτι σε μια αγορά της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη περιέγραψε μια τραγική εικόνα, με αιμόφυρτους ανθρώπους και διαμελισμένα πτώματα παντού. Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη στο Χαλέπι έχουν γεμίσει από τους τραυματίες.

Δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, αναφέρει ότι οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι ζημιές τεράστιες, αλλά τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Μάλιστα δύο διασωστικά κέντρα, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το «εξαιρετικό θάρρος» τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Από την πλευρά τους οι διασώστες ενημερώνουν ότι πλέον θα κάνουν επιλογή των σημείων στα οποία θα σπεύδουν καθώς τους έχουν απομείνει μόλις 2 χιλιάδες λίτρα καυσίμων.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν μια περιοχή που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπιού. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η κατάληψη του στρατοπέδου Χανταράτ «ήταν το αποτέλεσμα των εντατικών βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις και των σφοδρών, συνεχών βομβαρδισμών από τα αεροσκάφη της Ρωσίας και του καθεστώτος».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...