Σοκ στη Βενεζουέλα: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 17 μεταλλωρύχους

Σοκ στη Βενεζουέλα: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 17 μεταλλωρύχους

Κατηγορία

n.anastasiou
Πέμπτη 17/03/2016 – 08:54

Αστυνομία

ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ                                                                                                                                  

Δεκαεφτά μεταλλωρύχοι που δολοφονήθηκαν κοντά σε ένα κοίτασμα χρυσού πυροβολήθηκαν στο κεφάλι κυρίως, ενώ τέσσερις ύποπτοι έχουν συλληφθεί ως τώρα σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει τη Βενεζουέλα, είπε η ανώτατη εισαγγελέας της χώρας χθες.

Οι δολοφονίες έριξαν φως στους μακροχρόνιους πολέμους μεταξύ συμμοριών στην τεράστια και απόμακρη περιοχή της ζούγκλας κοντά στα σύνορα με τη Γουιάνα και τη Βραζιλία που είναι γεμάτη από παράνομα ορυχεία.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο επιρρίπτει την ευθύνη στις τοπικές συμμορίες, που δρουν με τη συμμετοχή ξένων παραστρατιωτικών, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί τοπικές δυνάμεις ασφάλειας για σύμπραξη.

Οι μεταλλωρύχοι εξαφανίστηκαν στις 4 Μαρτίου, ξεσηκώνοντας τις οικογένεις της κωμόπολης Τουμερέμο οι οποίες διαμαρτύρονταν επί μέρες, προτού βρεθούν τα πτώματα των συγγενών τους αυτή την εβδομάδα σε ομαδικό τάφο.

“Εκτελέστηκαν όλοι με πιστόλια (…) 16 (άτομα) στο κεφάλι και ένας στο θώρακα”, είπε η ανώτατη εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα στους δημοσιογράφους.

Συνελήφθηκαν τέσσερα άτομα με διασυνδέσεις στο έγκλημα ή με τον φερόμενο αρχηγό της συμμορίας που ευθύνεται, είπε, ενώ αναζητείται ένας άντρας από το Εκουαδόρ ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της συμμορίας.

Η Βενεζουέλα έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...