Σομαλία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση

Σομαλία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση

Σομαλία έκρηξη

H ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη

Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες εξερράγησαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, έγινε γνωστό από την αστυνομία, ενώ η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Το πρώτο όχημα που οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο και κατόπιν μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, δίπλα από το πρώην κτίριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.

Ο Άλι Νουρ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι 17 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μικρό τμήμα του ξενοδοχείου… ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών» περιέγραψε.

Οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένας πρώην βουλευτής.

Οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων συνεχίζονται εντός του ξενοδοχείου και η αστυνομία προειδοποιεί ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδεχομένως θα αυξηθεί.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/307317-Somalia-Toylachiston-17-nekroi-apo-te-diple-bombistike-epithese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...