Σουηδία: Η πρώτη επίσημη εθνική γραμματοσειρά

Σουηδία: Η πρώτη επίσημη εθνική γραμματοσειρά
Μπορεί μια χώρα εκτός από εθνικό ύμνο, εθνική σημαία, εθνικά μνημεία ή εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να έχει και εθνική … γραμματοσειρά; Η απάντηση είναι θετική. Τουλάχιστον για τη Σουηδία.

Η σουηδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να λανσάρει  τη δική της εθνική γραμματοσειρά η οποία θα χρησιμοποιείται σε όλες τις επιγραφές και όλα τα κυβερνητικά κτίρια. Στόχος, να δημιουργηθεί κάτι σαν ένα σήμα κατατεθέν της Σουηδίας με ενιαίο και συνεκτικό χαρακτήρα, που θα την εκπροσωπεί.

Πρόκειται για μια κλασσική γραμματοσειρά με μία μοντέρνα ανάγνωση, σημειώνει η Sweden Sans, η εταιρία που τη δημιούργησε. Όπως αναφέρουν οι σχεδιαστές, έμπνευσή τους υπήρξε η εθνική σημαία της Σουηδίας και οι παλιές σουηδικές επιγραφές της δεκαετίας του 50 και του 60. «Η αισθητική είναι πολύ σημαντική στη Σουηδία και έχουμε μια μακρά παράδοση στην αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και το σχεδιασμό. Ένα τέτοιο επόμενο βήμα ήρθε εντελώς φυσικά», αναφέρει στον Guardian o Stefan Hattenbach, ένας από τους δημιουργούς της γραμματοσειράς. «Ήταν βεβαίως μια μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπείς τη χώρα σου, αλλά αισθανθήκαμε πραγματικά περήφανοι που μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο», συμπληρώνει.

Όπως δήλωσε ο Hattenbach, η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλες χώρες για το σχεδιασμό των δικών τους εθνικών τους γραμματοσειρών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...