Σουλτς: Η Τουρκία κινδυνεύει να καταστεί κράτος του ενός ανδρός

Τρίτη 19/07/2016 – 09:09

Σουλτς

Ο Τούρκος πρόεδρος «θέλει να μονοπωλήσει την εξουσία»

Η Τουρκία κινδυνεύει «να καταστεί κράτος του ενός ανδρός, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επικρίνει τον Ερντογάν κηρύσσεται σε εχθρό της Τουρκίας», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ΑRD) της Γερμανίας, ενώ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι «θέλει να μονοπωλήσει την εξουσία».

Ο Σουλτς σχολίασε σαρκαστικά το αποτυχημένο πραξικόπημα: Έχω την εντύπωση, είπε, ότι «στο ερασιτεχνικά προετοιμασμένο» πραξικόπημα «δίνεται μια πολύ επαγγελματική απάντηση: το να ταυτοποιείς σε λίγες ώρες 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνονται είναι πραγματικά ένα επίτευγμα».

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε την ρητορική του Τούρκου προέδρου σημειώνοντας ότι «όταν ο Ερντογάν μιλά για “εκκαθαρίσεις” και “εξάλειψη μεταστάσεων”, τότε “αυτή η γλώσσα δεν είναι πλέον η γλώσσα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ενός αυταρχικού ηγεμόνα».

Όπως και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, έτσι και ο Μάρτιν Σουλτς απέκλεισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εάν η Τουρκία επανεισάγει την θανατική ποινή. Στην περίπτωση αυτή, η Άγκυρα δεν θα είχε καμιά προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...