“Σου φυλάξαμε μια θέση” στο Θέατρο Νέου Κόσμου

“Σου φυλάξαμε μια θέση” στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

Εκτός των άλλων, σίγουρα ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ελένης Κοκκίδου είναι οι θεατρικοί μονόλογοι. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την αριστουργηματική «Γυναίκα από την Πάτρα». Τώρα επιστρέφει με το έργο που έγραψε συντροφιά με την Μάρθα Φριτζήλα «Σου φυλάξαμε μια θέση», που παρουσιάζεται στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» ,  μέχρι και τις 3 Απριλίου.

“Η παράσταση μιλάει κυρίως για την αγάπη και έχει συστατικά που απαρτίζουν το θέατρο. Ένα από αυτά είναι και η μουσική. Το θέατρο εξάλλου είναι όλες οι τέχνες μαζί. Το τραγούδι το αντιμετωπίζω, όπως όλοι οι ηθοποιοί, σαν μια θεατρική πράξη.”, λέει  η Ελένη Κοκκίδου και προσθέτει: «Η ηρωίδα μου είναι μια γυναίκα η οποία εξομολογείται τις δικές της ιστορίες μέσω των τραγουδιών και των κειμένων.

Το «Σου φυλάξαμε μια θέση» είναι  μια μουσική παράσταση, η οποία  έχει τραγούδια, επιστολές, αλληλογραφίες, ποιήματα, συνεντεύξεις από ανθρώπους σημαντικούς, αλλά και από απλούς.

«Πρόκειται για μια  περφόρμανς που αντιμετωπίζει το τραγούδι σαν λόγο θεατρικό. Σαν μια κατάσταση στην οποία μπαίνεις όταν οι λέξεις δεν αρκούν. Γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος τού αισθήματος, όταν αυτό υπερχειλίζει και χρειάζεται ένα άλλο σύμπαν να το αγκαλιάσει. Εκεί έρχεται και η μουσική και δημιουργείται μια καινούργια πραγματικότητα, που σε αποδεσμεύει από τη σύμβαση της ζωής και γίνεσαι ελεύθερος, εξομολογείσαι τα πάθη σου, τη χαρά σου, τον έρωτά σου…

Κι όταν τελειώσεις, σου έχει αποκαλυφθεί ένας καινούργιος εαυτός. Ένας «άλλος», που έχει συναντηθεί με το βαθύ εγώ, με τις κρυμμένες αλήθειες. Είναι η ίδια η λειτουργία του θεάτρου. Δεν είναι θαυμαστό το ότι περνάς από το ένα στο άλλο, κάνοντας κάτι πολύ φυσικό, αυτονόητο, αλλά και αναντικατάστατο; Πώς θα ήταν άραγε η ζωή χωρίς αυτό το ταξίδι;

Σου φυλάξαμε λοιπόν μια θέση στη δική μας παράσταση.», λέει η Μάρθα Φριντζήλα» , η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα – Σύνθεση – Δραματουργία: Ελένη Κοκκιδου, Μάρθα Φριντζήλα.
Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα
Μουσική επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Τσεβάς 
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογέννης

Παίζει η ηθοποιός: Ελένη Κοκκίδου

Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Τσεβάς

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/322247-Soy-phylaxame-mia-these-sto-THeatro-Neoy-Kosmoy ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...