Σπίρτζης: «Δεν πήρε δημόσιο έργο επί ΣΥΡΙΖΑ ο Καλογρίτσας»

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ                                                                              

Επί προσωπικού για όσα του καταλογίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. 

«Τυγχάνει να είναι κουμπάρος δικός σας και τυγχάνει από αυτή την κυβέρνηση εσείς να του έχετε δώσει τα έργα και τυγχάνει εσείς ως πρόεδρος του ΤΕΕ να έχετε βάλει τα λεφτά των μηχανικών στην Αττικής που όλα έχουν γίνει καπνός», είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Και μην σας ξανακούσω να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ εσείς που είστε στο ΠΑΣΟΚ όσο πιο παλιός γίνεται, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, παίρνοντας το λόγο κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι σε συνεργασία με συγκεκριμένα κανάλια και επιχειρηματίες  ρίχνει λάσπη στην κυβέρνηση, στο πρόσωπό του και σε άλλα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου. 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως κανένα νέο έργο δεν δόθηκε στον Καλογρίτσα όσο κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  «Από το υπουργείο Υποδομών μέχρι στιγμής, η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα δεν έχει πάρει ένα έργο. Δεν έχει πάρει ένα έργο όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Χρήστος Σπίτζης.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι υπήρξε προεκλογική εξαγγελία να “σπάσει” ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος σε τμήματα.

«Έχει γίνει διαγωνισμός για το Πάτρα-Πύργος, ήταν προεκλογική εξαγγελία για όλα τα έργα ότι δεν θα βγαίνουν έργα μεγάλα για να απευθύνεστε σε αυτούς που σας στήριζαν τόσα χρόνια, στις έξι μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες. Είναι ένας διάφανος διαγωνισμός. Όταν ολοκληρωθεί και θα πάει στο ελεγκτικό θα δούμε αν τα αρμόδια όργανα θα κατοχυρώσουν το έργο στον μειοδότη ή όχι. Ο Τοξότης (σ.σ. η εταιρεία του Καλογρίτσα) έδωσε την μεγαλύτερη έκπτωση. Ο υπουργός το κανονίζει αυτό;», σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Γεωργιάδη στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «τo ΠΑΣΟΚ του σήμερα με το ΠΑΣΟΚ του χθες, το ΠΑΣΟΚ του σοσιαλισμού, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού και της Δεξιάς».

«Το όνομα Καλογρίτσας θα σας κυνηγάει για πάρα πολύ καιρό. Γιατί οι άνθρωποι που σας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους και τα πήρατε εσείς ως πρόεδρος στο ΤΕΕ, έχουν χάσει σήμερα κ. υπουργέ το 92% της αξίας τους. Γιατί πήρε όλα τα δάνεια επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας. Έχει σημασία ότι ερχόταν στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Παππά;

Δεν απαντήσατε σε τίποτα. Τρέματε σαν το ψάρι. Σαν πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη. Είστε αξιοθρήνητος και θα πρέπει να απολογηθείτε στους μηχανικούς που εξαιτίας σας έχασαν όλα τους τα λεφτά», απάντησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Σπίρτζη.

«Σας προκαλούμε να φέρετε κάτι που να μας κατηγορείτε για κάτι συγκεκριμένο όχι να ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Να σας ρωτήσουμε εμείς λοιπόν. Τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα Αττικής εξυπηρετούνται, είναι διασφαλισμένα;

Γίνεται όλη αυτή η λάσπη για να μην καταγγελθούν τα δάνεια των κομμάτων σας από την τράπεζα που κατηγορείτε ως Συριζα bank. Ναι ή όχι; Να πληρώσετε και κανένα φράγκο στην τράπεζα των μηχανικών», ανταπάντησε ο υπουργός Υποδομών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι το 2014 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την απόφαση να συμμετέχει το Ταμείο των Μηχανικών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

«Ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πίεζε για να πουληθεί η Τράπεζα Αττικής σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί», κατήγγειλε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι τότε το ΤΕΕ, στο οποίο ήταν πρόεδρος, πήρε την πολιτική απόφαση να στηρίξει την τράπεζα.

Ακόμη ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι το 2014 στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την απόφαση να συμμετέχει το Ταμείο των Μηχανικών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

Ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός τον τότε πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ Μιχάλη Στυλιανάκη που είχε διοριστεί από τον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό που ήταν στο Δ.Σ. του Ταμείου, αλλά και μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής όπως ο διευθυντής του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου και η διευθύντρια του γραφείου του Χρήσου Σταϊκούρα κ. Ζευγώλη, η οποία παραιτήθηκε και πήρε θέσεις στην Τράπεζα Αττικής.

Τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε τον Χρήστο Σπίρτζη ότι δεν απάντησε με τιμιότητα και πως «ήταν για κλάματα αφού τον έπιασαν με την γίδα στην πλάτη».

«Ο κ. Στασινός στο ΤΕΕ καταψήφισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής, όπως και ο κ. Σελιανάκης, αλλά ξέχασε ο κ. Σπίρτζης τον κ. Γαβρίλη, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και ήταν στον συνδυασμό του κ. Σπίρτζη. Και λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνον, που ήταν πρόεδρος στο ΤΕΕ, και από τον πρόεδρο της Τράπεζας.

«Ενώ εσείς είπατε ότι δεν έδιναν τα έργα οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, εμάς μας κατηγορούσε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα δίναμε στους κολλητούς μας. Τώρα λέτε ότι τα έδιναν οι υπηρεσίες με διαφάνεια προκειμένου να μην κατηγορηθείτε ο ίδιος για τον Καλογρίτσα. Είστε αξιοθρήνητος. Καταστρέψατε το οικοδόμημα του κόμματός σας, για να σώσετε τον εαυτό σας», είπε προς τον Χρήστο Σπίρτζη.

«Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην Τράπεζα Αττικής εξυπηρετούνται ναι ή όχι; Ή γίνονται όλα αυτά για να μην πληρώσετε;», απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ακόμη, είπε ότι «από το υπουργείο Υποδομών όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία του Καλογρίτσα δεν έχει πάρει ούτε ένα έργο. Έγινε διαγωνισμός για το Πάτρα – Πύργος, θα δούμε αν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα τον κατοχυρώσει».

«Ο Καλογρίτσας έχει και στη Νέα Δημοκρατία επαφές. Ο συνεταίρος του στην GPO, ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Συνάντηση Σπίρτζη – βουλευτών της Ν.Δ. για τον ΟΑΣΘ

Το ζήτημα του ΟΑΣΘ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνάντηση, στην οποία από πλευράς Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, καθώς και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στάθηκαν στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν ακινητοποιημένα τα αστικά λεωφορεία, ενώ ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο ζήτημα της καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, κατά τη συνάντηση ο Χρίστος Σπίρτζης δεσμεύτηκε για άμεση λύση μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...