Σπίρτζης: Την Τρίτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 στους πυρόπληκτους

Σπίρτζης: Την Τρίτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 στους πυρόπληκτους

Μετά το τέλος, της διαρκείας 3,5 ωρών, ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Σήμερα μπορούμε να έχουμε μία ασφαλή εκτίμηση για τις καταστροφές στα κτίρια. Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες. Έχουν μείνει μόνο κάποιες αυτοψίες σε μεμονωμένες κατοικίες, που διενεργούνται μετά από αίτηση.

Επομένως, από την Τρίτη ξεκινάμε κανονικά σε 4 σημεία της Αττικής (στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, στον Δήμο Μαραθώνα, στον Δήμο Μεγαρέων και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) να δεχόμαστε τις αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίστηκαν χθες, για τέταρτη ημέρα, οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.505, εκ των οποίων οι 269 διενεργήθηκαν χθες, οι 747 προχθές Πέμπτη, οι 1.740 την Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την Τρίτη.

Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/338369-Spirtzes-Ten-Trite-xekina-e-ypobole-aiteseon-gia-to-epidoma-ton-5-000-stoys-pyroplektoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...