Σπουδαία ανακάλυψη από Έλληνα επιστήμονα!

Σπουδαία ανακάλυψη από Έλληνα επιστήμονα!

!!

Ο Θεμιστοκλής Σαψής, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Ναυπηγών Μηχανικών του ΜΙΤ, μαζί με τον συνάδελφο  του και  μεταδιδακτορικό ερευνητή Μοχαμάντ Φαραζμάντ, ανακάλυψαν αλγόριθμο για την πρόβλεψη ακραίων φαινομένων!!

Βρήκαν δηλαδή τον τρόπο, να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός και τι φαινόμενα θα φέρει!!

Αξιοσημείωτο της προσπάθειας του αυτή και της επιτυχημένης ανακαλυψής του είναι πως ενδιαφέρει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, γι’ αυτό χρηματοδοτείται από τα Γραφεία Ερευνών και των τριών Όπλων (Ναυτικού, Αεροπορίας και Στρατού).

«Σήμερα δεν υπάρχει καμία μέθοδος που να εξηγεί πότε θα συμβούν αυτά τα ακραία συμβάντα. Εφαρμόσαμε τη νέα μέθοδό μας σε χαοτικές ροές ρευστών, που είναι το “άγιο δισκοπότηρο” των ακραίων γεγονότων. Αν μπορούμε να προβλέψουμε αυτές, τότε ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε κάποιες στρατηγικές ελέγχου για να αποφύγουμε αυτά τα ακραία συμβάντα» δήλωσε ο Σαψής.

Έως τώρα, οι προσπάθειες πρόβλεψης ακραίων γεγονότων βασίζονται στην επίλυση δυναμικών εξισώσεων , σύμφωνα όμως με τον δρ. Σαψή, η φυσική αρκετών πολύπλοκων συστημάτων δεν έχει ακόμη κατανοηθεί επαρκώς και η μοντελοποίησή τους οδηγεί σε λάθος αποτελέσματα , άρα οι αντίστοιχες μαθηματικές εξισώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Σαψής εφηύρε  έναν αλγόριθμο υπολογιστή, που συνδυάζει τόσο τις εξισώσεις όσο και τα πραγματικά διαθέσιμα δεδομένα. Ο συνδυασμός αυτός βοηθά καλύτερα στην πρόβλεψη των ακραίων φαινομένων στον  κόσμο.

Αυτός ο αλγόριθμος μάλιστα , ξεχωρίζει για το ποσοστό επιτυχίας του καθώς κυμαίνεται από 75% – 99 %!!  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/302651-Spoydaia-anakalypse-apo-Ellena-epistemona ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...