Σπύρος Γραμμένος: «Δεν θέλω την ψήφο των «βολεμένων»!

gramΈνας νέος άνθρωπος, σε ένα νέο κόμμα, με νέες ιδέες, ζητάει την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων στις προσεχείς εκλογές. Διαβάζοντας την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Σπύρου Γραμμένου με το κόμμα ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό (σωστό ή λάθος θα το κρίνει η ιστορία), αναφέρει πως δεν ζητάει την ψήφο από συγκεκριμένες «ομάδες» ανθρώπων(!).
Αρχισυντάκτης και ιδιοκτήτης του πρώτου Ελληνικού περιοδικού για την εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα το 2005-07 (crossaction), φωτορεπόρτερ στα παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας με δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο τύπο, συνιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Αγρίνιο Σπορ την περίοδο 2009-13. Επιχειρεί και στην μαζική εστίαση.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να είστε ο μόνος υποψήφιος βουλευτής που δεν ζητάει την ψήφο από όλους τους ψηφοφόρους. Κάνετε λόγο για «βολεμένους», «σημαιάκηδες» κλπ, τι εννοείτε;
Στις θέσεις μου είμαι ξεκάθαρος. Όπως διαβάσατε και στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς, δεν ζητώ την ψήφο από συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Των «καναπεδάκηδων», των «βολεμένων», των «σημαιάκηδων» και των «αραχτών» που αναμένουν να τους σώσουν και να τους ταΐσουν. Αυτές οι κατηγορίες πολιτών δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και ίσως δεν θα το αντιληφθούν ποτέ. Δεν κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για να βολέψω ή να σώσω κάποιον. Για να καταφέρουμε κάτι και να συμβάλλουμε στην πολιτική με στόχο την αλλαγή, θα πρέπει να έχουμε τον πολίτη αρωγό. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά δημιούργησαν το πελατειακό κράτος, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Το χειρότερο είναι πως συνεχίζουν ακόμη και τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση.

Εδώ που φτάσαμε ποιες μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση;
Κυρίως να αποφασίσουν οι πολίτες σε τι χώρα θέλουν να ζουν. Θέλουν μια χώρα έρμαιο των διεθνών αγορών, των επαγγελματιών πολιτικών, της αναξιοκρατίας, της αδικίας, της ταπείνωσης, του ευτελισμού ή θέλουν μια χώρα ισχυρή, αξιοπρεπή, αξιών, ισονομίας, και ελευθερίας;
Όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, η κατάσταση δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζονται νέες, ισχυρές και ρεαλιστικές βάσεις σε όλους τους τομείς κι αυτό θα πάρει χρόνο. Όσοι υπόσχονται μεταρρυθμίσεις με άμεσο αντίκρισμα, στην ουσία πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η οικονομική κρίση. Ο κόσμος και η αγορά έχει στεγνώσει και τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται.
Η οικονομική κρίση δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα κι ας το παρουσιάζουν έτσι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κρίση αξιών, είναι η ανθρωπιστική κρίση. Μοιραία, όταν δεν υπάρχουν στέρεες βάσεις σε μια κοινωνία, γίνεται ευάλωτη και εύκολα μπορεί να προσβληθεί από πολλών ειδών «ασθένειες». Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας είναι συνέπεια του ωχαδερφισμού της τελευταίας εικοσαετίας. Αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια, ποτέ δεν κοίταξαν τα προβλήματα κατάματα. Κοίταζαν μόνο πως θα βολέψουν και πως θα βολευτούν.

Τι προτείνει το κόμμα σας, γιατί να σας ψηφίσει ο πολίτης;
Το κυριότερο είναι πως, εμείς που απαρτίζουμε τα ψηφοδέλτια του κόμματος ΤΕΛΕΙΑ, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Αυτό που συμβαίνει το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας και ξέρουμε από πρώτο χέρι τι περνάει ο πολίτης νέος, γέρος, οικογενειάρχης, Ελ. Επαγγελματίας, Ι. Υπάλληλος, Δ. Υπάλληλος.
Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε και να βελτιώσουμε δομές, με ταχύτητες στις οποίες δεν έχουν συνηθίσει οι δυνάμεις της συντήρησης ή αυτές του μηδενισμού.
Δυστυχώς γι’ αυτούς κατά συνέπεια και για εμάς, η ιστορία έδειξε ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Εμείς, υποσχόμαστε πως θα παλέψουμε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών, μέσα από διαρκή διάλογο με όλους τους φορείς και εγώ προσωπικά με τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να φτάσουμε το νομό μας στη θέση που του αρμόζει και επειδή ζω εδώ, γνωρίζω όπως όλοι μας άλλωστε πως οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες.
Οι μόνοι εγγυητές για ένα σίγουρο μέλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αλίμονο μας αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε και να ποντάρουμε, σε «κουτσά άλογα».
Βάζουμε ΤΕΛΕΙΑ στο παρελθόν και αναλαμβάνουμε εμείς με πράξεις!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...