«Στέλνουν» το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον αιγιαλό μετά τις ευρωεκλογές

«Στέλνουν» το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον αιγιαλό μετά τις ευρωεκλογές
Κάνουν πίσω προσωρινά λόγω του φόβου της κάλπης και των βουλευτών που αντιδρούν – Πώς δικαιολόγησε την απόφαση ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.
Σε τεράστια …κωλοτούμπα οδηγήθηκε η κυβέρνηση όσον αφορά το νομοσχέδιο – ντροπή για τον αιγιαλό μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από κυβερνητικούς βουλευτές.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, δήλωσε:
«Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος. Ζήτησε επίσης, μετά τις Ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της.»

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις φορέων και κομμάτων, ακόμη και βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και ζητείται η απόσυρσή του.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει, ενώ η Φωτεινή Πιπιλή το χαρακτήρισε αντισυνταγματικό και νομοσχέδιο – τέρας.
«Το νομοσχέδιο δεν επιβραβεύει μόνο τους παρανομούντες με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αλλά και με τις υπόλοιπες διατάξεις του περί εμπορικής εκμετάλλευσης ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή των παραλιών», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το νομοσχέδιο που αφορά σε ρυθμίσεις για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας, όπως έχει διατυπωθεί στη διαβούλευση, δεν περνάει από τη Βουλή».

Έχει ξεκινήσει μπαράζ αντιδράσεων και από νομικούς κύκλους, αλλά και από συμβολαιογράφους που όπως τονίζουν στο νομοσχέδιο δεν γίνεται λόγος για την ταμπακιέρα, δηλαδή τι θα γίνει – αν θα κατεδαφιστούν ή όχι – οι περισσότερες από τις 70.000 αυθαίρετες εξοχικές κατοικίες που εκτιμάται ότι έχουν ανεγερθεί στον αιγιαλό.

Πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα κάνουν λόγο ακόμα και για συρραφή φωτογραφικών διευθετήσεων για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...