Στήριξη Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Τουρκία ενάντια στο PKK

Στήριξη Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Τουρκία ενάντια στο PKK

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 02/04/2016 – 18:24

europaiki-enwsi-tourkia

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ                                                                                      

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την αλληλεγγύη της, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε επτά Τούρκους αστυνομικούς στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), «το οποίο είναι στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η υπάτη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά της στον Τούρκο Πρόεδρο και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους 27 τραυματίες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου της.

«Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαναλαμβάνουμε τη διαρκή αλληλεγγύη μας με την Τουρκία, την κυβέρνησή της και τον λαό της, επιβεβαιώνοντας την πλήρη υποστήριξή μας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και της βίας», δηλώνει η εκπρόσωπος η οποία μοιάζει να απαντά στις επανειλημμένες επικρίσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί τυφλότητας των δυτικών χωρών όσον αφορά το κουρδικό αντάρτικο του PKK.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι άλλες χώρες, ελπίζω, μπορούν να δουν το αληθινό πρόσωπο πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις», είχε πει ο Τούρκος Πρόεδρος στην Ουάσινγκτον, σε ομιλία του στο ίδρυμα Brookings η οποία στιγματίσθηκε από συγκρούσεις που έφεραν αντιμέτωπες τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας με διαδηλωτές και δημοσιογράφους.

«Οι τουρκικές αρχές αντιμετωπίζουν δύσκολες προκλήσεις, που οφείλονται επίσης σε βίαιες ενέργειες του PKK, το οποίο είναι στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τρομοκρατικές οργανώσεις», υπογράμμισε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Ένας αληθινός διάλογος στο πλαίσιο της διαδικασίας διευθέτησης της κουρδικής σύγκρουσης είναι το μόνο μέσο για να επιτευχθεί μια ειρηνική και βιώσιμη λύση», επέμεινε, καλώντας την Τουρκία να δεσμευθεί και πάλι στη διαδικασία για την ειρήνευση με τους Κούρδους που είχε δώσει πρόσφατα «τόσα θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...