Στήριξη των οικονομικά ασθενών οικογενειών της Θράκης από την «Αποστολή»

Στήριξη των οικονομικά ασθενών οικογενειών της Θράκης από την «Αποστολή»
Η «Αποστολή», φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι Σεβ. Μητροπολίτες των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψή τους στην Αλεξανδρούπολη, την στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στην συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση των έντονων προβλημάτων επιβίωσης μεγάλης μερίδος πολιτών της Θράκης και η ανάγκη καταγραφής τους, η οποία θα ξεκινήσει κατά τις επόμενες ημέρες μέσω των Ενοριών. Μετείχαν εκ μέρους της «Αποστολής» ο Διευθυντής κ. Κωστής Δήμτσας και οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας Παντελεήμων και κατέθεσαν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους από το ήδη συντελούμενο φιλανθρωπικό έργο στις 4 Μητροπόλεις και αποφάσισαν ότι αυτό μπορεί να διευρυνθεί και να ενισχυθεί με την μεγάλη εμπειρία της «Αποστολής».

Συγκεκριμένα στη συνάντηση αποφασίστηκε οι ιερείς των ανωτέρω Μητροπόλεων υπό την καθοδήγηση του οικείου Μητροπολίτη  να προχωρήσουν σε αναλυτική  ενημέρωση των κατοίκων της ενορίας τους,  ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων για την  παροχή βοήθειας σε τρόφιμα για το έτος 2015.

Θα οριστούν συνάξεις των υπευθύνων ιερέων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, θα δοθούν οδηγίες για  την υλοποίηση του προγράμματος και την πληρέστερη εφαρμογή του  αναφορικά με την επιλογή των επωφελούμενων τα κριτήρια και τη μοριοδότηση αυτών.

Τα κριτήρια αυτά είναι:

Ο αριθμός των ανέργων μελών στην οικογένεια

Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο  0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2014.
Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:

Αριθμό προστατευόμενων μελών

Αριθμό ανάπηρων μελών

Οι Μητροπολίτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις που έστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καθώς και για την έμπνευση να αρχίσει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα από την Θράκη.

Κοινή ήταν και η διαπίστωση ότι η «Αποστολή» αποτελεί τον συνδετικό κρίκο σε μία αλυσίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πρόνοιας και σηματοδοτεί τον ιδανικό αρωγό για την αντιμετώπιση ουσιαστικών κοινωνικών προβλημάτων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...