Σταθάκης: Στις 8 Ιανουαρίου υπογράφεται η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Σταθάκης: Στις 8 Ιανουαρίου υπογράφεται η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Στις 8 Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο που έχει κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Αττική, αφού υπενθύμισε ότι προηγήθηκαν 11 διαγωνισμοί που ακυρώθηκαν.

Αναφερόμενος στην φονική πλημμύρα της Μάνδρας ο υπουργός τόνισε ότι «μετά από μία τραγωδία τόσο μεγάλης κλίμακας, με νεκρούς και ανυπολόγιστο ανθρώπινο πόνο, σίγουρα κάθε συζήτηση είναι δύσκολη». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ανοίγουμε τη συζήτηση για την αντιμετώπιση της ρίζας του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθεί, ποτέ ξανά και πουθενά».

Ο κ. Σταθάκης απέδωσε τα οδυνηρό χτύπημα που δέχθηκε η Δυτική Αττική πρωτίστως στις συνέπειες της παράλογης ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, εδώ και δεκαετίες ενώ πρόσθεσε ότι η μεγάλη ποσότητα βροχής σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα συνδέεται, εν μέρει, με την Κλιματική Αλλαγή.

Σημείωσε ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής προβλέπει την οργάνωση της περιοχής ως ισχυρού αναπτυξιακού και επιχειρηματικού πόλου του δευτερογενούς τομέα, του χονδρεμπορίου και του διαμετακομιστικού εμπορίου. Επίσης, τη χωροθέτηση νέων ζωνών χονδρεμπορίου κοντά στην Εθνική και Αττική οδό, που ήδη λειτουργούν σε περιοχές εκτός σχεδίου και σε θέσεις με καλή προσπελασιμότητα καθώς και τον περιορισμό της επέκτασης της βιομηχανικής ανάπτυξης στον παράκτιο χώρο, με εξαίρεση τις μονάδες που αποδεδειγμένα λειτουργούν σε άμεση σχέση με τη θάλασσα.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε είναι υπό επεξεργασία σχέδια για τη μετεγκατάσταση, ασύμβατων, υψηλής όχλησης, ρυπογόνων, χρήσεων, ιδιαίτερα από περιοχές που υπόκεινται σε καθεστώς προστασίας

Σχετικά με τις ερευνητικές γεωτρήσεις βωξίτη στην περιοχή των Μεγάρων, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΝ εξετάζουν το αίτημα αδειοδότησης ερευνών ώστε οι διαδικασίες να είναι απόλυτα συμβατές με τα νομικά δεδομένα. Σημείωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και πως σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/314069-Stathakes-Stis-8-Ianoyarioy-ypographetai-e-symbase-gia-to-emporeymatiko-kentro-sto-THriasio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...