Σταθάκης: «Τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»

Σταθάκης: «Τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»

«Όφελος 2 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ»

Στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα φτάσουν τα επιπλέον κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα.

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνα Κρέτσου.

Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η Κορίνα Κρέτσου προανήγγειλε το διπλασιασμό της προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 7% στο 14% και σημείωσε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ευθύνης να σχεδιάζει τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα κονδύλια.

Η Κορίνα Κρέτσου υπογράμμισε ότι για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την Ελλάδα χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα, καθώς ήθελαν την ίδια προνομιακή μεταχείριση και άλλες χώρες.

Οι ειδικές ρυθμίσεις για την ελληνική πλευρά αναμένεται να εγκριθούν αύριο Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και για τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...