Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζουν οι βάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζουν οι βάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Συνεχίζεται η διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να φαίνεται πως δεν πρόκειται να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις βάσεις.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαφειαδάκη, γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδος, η πρώτη εικόνα δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών με τις περιζητητες σχολές Νομική, Ψυχολογία, Φιλολογία να σημειώνουν ακόμα και μικρή πτώση. Η εικόνα αυτή οφείλεται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, όπου οι βαθμολογίες που καταγράφονται μέχρι στιγμής είναι χειρότερες από πέρυσι.

Στο 2ο και 4ο βάσεις δύο ταχυτήτων με τις χαμηλές σχολές κυρίως των ΤΕΙ να ανεβαίνουν και όσο πάμε προς τα πάνω ο ρυθμός αύξησης των βάσεων να μειώνεται.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφειαδάκη αυτό συνέβη κυρίως λόγω των πολλών μέτριων βαθμολογιών στα Μαθηματικά από 7 έως 13. Στο 3ο και 5ο πεδίο δεν αναμένονται μεγάλες μεταβολές ενώ στα ίδια υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, ενώ σταθερές αναμένεται να μείνουν και οι Οικονομικές σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου, καθώς ένα 20% των υποψηφίων δεν προσήλθε στις εξετάσεις.

Οι βάσεις αναμένεται να επηρεαστούν και από τα μηχανογραφικά που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι που δικαιούνται μετεγγραφές.
Το κατά πόσο δηλαδή θα προτιμήσουν σχολές που είναι μακριά από το σπίτι τους θεωρώντας βέβαια τη μεταφορά τους κατά την περίοδο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Όπως είναι φυσικό η μεγαλύτερη ζήτηση ιδρυμάτων της περιφέρειας σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις βάσεις, καθώς αρκετοί υποψήφιοι θα προτιμήσουν να «ρισκάρουν», επιλέγοντας τη σχολή της προτίμησής τους στην περιφέρεια από το να σπουδάσουν απλά στην πόλη τους.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Οι βαθμολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα ενώ τον Ιούλιο θα αρχίσει η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών ενώ παραδοσιακά των Αύγουστο θα βγουν και τα οριστικά αποτελέσματα.

newpost

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...