Σταϊκούρας: Η Tρόικα ασκεί μεγάλες πιέσεις και προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις

Σταϊκούρας: Η Tρόικα ασκεί μεγάλες πιέσεις και προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις
«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει αφενός να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στις τεράστιες θυσίες που έχουν καταβληθεί από τους πολίτες και αφετέρου να αξιοποιήσουμε τα νέα οικονομικά, νομισματικά και θεσμικά δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρωζώνη.
 Γιαυτό, οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα βασικά πολιτικά ζητήματα της χώρας με σύνεση, ρεαλισμό και πνεύμα ενότητας και εθνική συνοχή, μακριά από επικίνδυνους ακροβατισμούς η αδιέξοδους τυχοδιωκτισμούς», επεσήμανε την Παρασκευή από τη Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφερειακή διοίκηση Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με θέμα «Η λύση για το δημόσιο χρέος και η προοπτική ανάπτυξης», με ομιλητές και βουλευτές – εκπροσώπους κομμάτων καθώς και τον πρόεδρο της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής του ΟΕΕ, ενώ απέφυγε να κάνει δηλώσεις πέραν του περιεχομένου της ομιλίας του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι η Ρρόικα ασκεί πράγματι μεγάλες πιέσεις και προβάλει υπερβολικές απαιτήσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο παρατήρησε, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει αποφάσεις που είναι επαρκώς σαφείς για την ανάληψη εκ μέρους των δανειστών, όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοβουλιών για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων και την οριστική τακτοποίηση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, εφόσον επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας.

Υπογράμμισε δε ότι «έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε τον κίνδυνο πτώχευσης και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε και την μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του χρέους».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...