Σταύρος Κοντονής: «Η ΕΠΟ έχει το πρόβλημα στα χέρια της και αυτή μπορεί να το λύσει»

Σταύρος Κοντονής: «Η ΕΠΟ έχει το πρόβλημα στα χέρια της και αυτή μπορεί να το λύσει»

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 30/03/2016 – 20:39

Σταύρος Κοντονής

Το μπαλάκι στην ΕΠΟ πέταξε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ζήτησε από την ελληνική ομοσπονδία να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση. «Η ΕΠΟ έχει το πρόβλημα στα χέρια της και αυτή μπορεί να το λύσει», είπε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης να βρεθούν εκτός ποδοσφαίρου όσοι διώκονται και να καθαρίσει τώρα η διαιτησία. Παράλληλα, ζήτησε να λειτουργήσει άμεσα η επιτροπή δεοντολογίας, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει το κύπελλο και δεν φοβάται ενδεχόμενο ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

«Εσείς στη FIFA προχωρήσατε σε αυτοκάθαρση χωρίς να διώκονται ποινικά αυτοί που τιμωρήσατε. Εδώ έχουν με τη δικαιοσύνη ένα σωρό υποθέσεις κι η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Αν αποβληθούν οι διωκόμενοι και καθαρίσει η κατάσταση στη διαιτησία, το κύπελλο μπορεί να γίνει κανονικά», ήταν ορισμένα από τα λόγια του Σταύρου Κοντονή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κοντονής:

“Μας ζητήθηκε από την FIFA να ξαναρχίσει ο θεσμός του Κυπέλλου και σε αυτή την περίπτωση η Ομοσπονδία είναι στην διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για να διεξαχθεί διάλογος για την αποκατάσταση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η άποψη μας είναι πως από την στιγμή που υπάρχει εκκρεμότητα από το ΣτΕ, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκληση της απόφασης.

Η κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση η ΕΠΟ να πάρει τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα για να επέλθει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να τεθούν σε αναστολή όλοι εκείνοι οι οποίοι ασκούν εξουσία και διοίκηση σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου, κάτι που έχουμε ζητήσει από πέρσι.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει απόλυτος εναρμονισμός του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτά που ισχύουν διεθνώς και όχι να υπάρχουν διατάξεις που θέτουν στο απυρόβλητο μεγάλη μερίδα παραγόντων για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η FIFA απάντησε πως βρίσκεται στην διάθεση της κυβέρνησης για όλα αυτά, όμως με προϋπόθεση την ανάκληση της απόφασης διακοπής. Εκεί υπήρξε η διαφωνία. Για την κυβέρνηση προέχει η κοινωνική ειρήνη και η προστασία της έννομης τάξης, η προστασία της κοινωνίας. Εμείς περιμένουμε εγγράφως τις απόψεις της FIFA για να απαντήσουμε.

Η απόφαση της FIFA θα είναι η έξωση της ΕΠΟ η οποία έχει κινήσει όλη αυτή την διαδικασία, από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Εμείς θέσαμε κάποιες προϋποθέσεις για να συζητήσουμε. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από την ΕΠΟ, αν πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί να της επιβληθεί από την κυβέρνηση. Το πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια της. Αν θέλει, μπορεί να το λύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει, καθώς όταν εκδίδεται μία απόφαση η οποία αφορά την προστασία της έννομης τάξης, τότε αφορά την κοινωνία και δεν υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Παρέδωσα απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, με την FIFA ως αντίδικο, που μας δικαιώνει.

Η διακοπή του κυπέλλου είναι ένα προληπτικό μέτρο για να προλάβουμε τα χειρότερα. Αν ακούτε ανθρώπους της FIFA να λένε πως ίσως θα έπρεπε να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος για να ξεκινήσει η κάθαρση ή αν παραδέχονται πως πρέπει να διευθύνουν ξένοι διαιτητές, τότε αυτό συνιστά παραδοχή των όσων υποστηρίζουμε.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...