Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ
Μια σκληρή πολιτική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «πολιτική κινητοποίηση» των απεργών της ΔΕΗ και επίταξη των υπηρεσιών τους προκειμένου να σταματήσει τις κινητοποιήσεις που δημιουργούν κινδύνους για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας μέσα στο κατακαλόκαιρο. 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απέδωσε τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι υποκινεί πολιτικά τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, επισημαίνοντας ότι στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων. «Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε η κυρία Βούλτεψη.

Κι ενώ οι αρμόδιες αστυνομικές και κρατικές υπηρεσίες προετοιμάζουν τα έγγραφα που θα επιδοθούν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ υποχρεώνοντάς τους να τερματίσουν την απεργία τους και να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να ισχυροποιήσει το μήνυμα της κυβέρνησης προειδοποιώντας όσους αποπειραθούν να απειθαρχήσουν ότι θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της απόλυσης.

«Αν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αρνηθούν να πάρουν τα φύλλα επίταξης, θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα απολυθούν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Φαντάζομαι πως κανείς δεν θέλει να απολυθεί τέτοια εποχή».

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος κάλεσε τους απεργούς να μην εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και να αγνοήσουν την επιστράτευσή τους.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πετάξουμε τα φύλλα πορείας και θα προτείνω στους εργαζομένους της ΔΕΗ να τα σκίσουμε γιατί χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά», είπε  ο κ. Φωτόπουλος ένας από τους συνδικαλιστές που σήμερα πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται ότι έχει τη δυνατότητα να ελέγχει μεγάλη μάζα εκ των συνδικαλιστών των σωματείων που συναποτελούν τη ΓΕΝΟΠ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σε δήλωσή του σηειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που “ντύθηκε στο χακί” και με ένα νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της».

Από τη δική του πλευρά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τακτικές του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

«Ο αγώνας των εργαζομένων και της ΔΕΗ και των υπόλοιπων εργαζομένων όλων των κλάδων, είναι δίκαιος και από αυτή την άποψη θα πρέπει να στηριχτεί μαζικά από το λαό μας. Είναι δίκαιος πρώτα απ’ όλα διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή, έχει ψηφίσει σωρεία αντεργατικών νόμων, τώρα φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...