Στα δικαστήρια γιατί προκάλεσε φθορές στο δάσος

Στα δικαστήρια γιατί προκάλεσε φθορές στο δάσος
Στη Δικαιοσύνη σε βάρος κτηνοτρόφου, για φθορά στο κυπαρισσόδασος στη θέση «Παράδεισος» στη Ζούρβα, έχει προσφύγει η Δασική Υπηρεσία Χανίων. Το συγκεκριμένο δάσος, σπάνιας φυσικής ομορφιάς, μέσα σε μία πενταετία έχει γίνει στόχος αρχικά αγνώστων που αποψίλωσαν ένα σημαντικό τμήμα και πρόσφατα της ανεξέλεγκτης αιγοπροβατοτροφίας.
Σε βάρος του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου έχει ασκηθεί δίωξη που εκδικάζεται σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία και το cretalive, στο κυπαρισσόδασος της Ζούρβας:

• Είχε γίνει αποψίλωση δέντρων το 2009 σε μία έκταση 900 τ.μ. Η έκταση κηρύχθηκε αναδασωτέα. Απ’ την Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου.

• Στις 3 Απριλίου κατεγράφη φθορά στους κορμούς των δέντρων σε έκταση 400 τ.μ. από τα αιγοπρόβατα κτηνοτρόφου. Ο κτηνοτρόφος είχε μέσα στο δάσος τις ταΐστρες του -και πιθανόν κάποιες φορές να μην είχε αρκετό φαγητό σε αυτές- με αποτέλεσμα τα πρόβατα να τρώνε ακόμα και τον φλοιό των κυπαρισσιών. Η Δασική Υπηρεσία τον απέβαλλε και δεν υπάρχουν ταΐστρες και κτηνοτροφική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη που θα εκδικαστεί στις 30 Ιουνίου.

• Σε εβδομαδιαία βάση η Δασική Υπηρεσία επισκέπτεται την περιοχή προκειμένου να είναι ενήμερη για την κατάσταση του κυπαρισσόδασους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...