Στα ημιτελικά μετά από έντεκα χρόνια η ΑΕΚ

Στα ημιτελικά μετά από έντεκα χρόνια η ΑΕΚ

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 27/04/2016 – 21:01

Στα ημιτελικά μετά από έντεκα χρόνια η ΑΕΚ

ΝΙΚΗΣΕ 61-54 ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς βασικά χαρτιά του Σχορτσανίτη, Τσόχλα και Κώστα Βασιλειάδη, παρουσίασε πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μιλένκο Τέπιτς (22 πόντοι), αλλά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε τη νίκη με 61-54 και παράλληλα την πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος μετά από έντεκα χρόνια.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ήταν ο Μαυροειδής με 10 πόντους. Αρκετά άστοχες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνιζόταν χωρίς Σχορτσανίτη-Βασιλειάδη είχε συνέπεια στο παιχνίδι του, με Τέπιτς και Χάτσερ να δίνουν λύσεις (12-13, 9′). Την τελευταία… λέξη στο πρώτο δεκάλεπτο είπε ο Μάικλ Έρικ, με τη δύναμη και το πάθος του, γράφοντας το 14-13.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να «χτίσει» διαφορά, αλλά τον ΠΑΟΚ να μένει σε απόσταση… βολής. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν στο σκορ με 3/3 βολές του… ορεξάτου Τέπιτς (22-24, 16′). Εν συνεχεία, ακολούθησε επί μέρους 7-0 της ΑΕΚ, με μπροστάρη τον Μαρκ Κάρτερ, για το +5 της Ένωσης (29-24, 18′). Ο Τέπιτς με τρίποντο έγραψε το 29-27, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η κατάσταση δεν άλλαζε ούτε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Ο ΠΑΟΚ έμενε κοντά στο σκορ, κάνοντας… δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση βρήκε λύσεις από Μιλόσειβτς και Κάρτερ και κατάφερε να «χτίσει» προβάδισμα μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου για το 45-39.

Τα πράγματα άλλαξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν μπήκε στην… εξίσωση και αυτό βοήθησε ώστε η διαφορά να φτάσει σε διψήφια επίπεδα (54-41, 35′). Ο ΠΑΟΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι του και βρήκε λύσεις από Ντούβνιακ, Κλάντον και Μάρκοβιτς, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς (56-51, 39′).

Η προσπάθεια ανατροπής, όμως, έμεινε στη μέση, με την ΑΕΚ να έχει την ποιότητα να διαχειριστεί την κατάσταση και να φτάνει στη νίκη πρόκριση με 61-54, φέρνοντας… τούμπα τη σειρά, παίρνοντας την πρόκριση με 2-1 νίκες.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-13, 29-27, 45-39, 61-54.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου, Σάκοτα, Χέρστον, Μιλόσεβιτς, Γκριν, Μαυροκεφαλίδης, Κάρτερ, Μπράουν, Κατσίβελης, Καλαμπόλης, Μαυροειδής, Έρικ

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Λιάπης, Κακαρούδης, Δέδας, Μαργαρίτης, Κώττας, Σχορτσανίτης, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς, Χάτσερ, Κλάντον

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...