Στα «κόκκινα» έκλεισε ο Γενικός Δείκτης – Απώλειες 0,67% στο Χρηματιστήριο

Στα «κόκκινα» έκλεισε ο Γενικός Δείκτης - Απώλειες 0,67% στο Χρηματιστήριο

Στα «κόκκινα» έκλεισε ο Γενικός δείκτης για ακόμα μία συνεδρίαση με το κλίμα να συνεχίζει να βαραίνει, εντός και εκτός συνόρων.  Κλέινοντας με απώλειες 0,67%, κράτησε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρά την νέα πτώση του τραπεζικού κλάδου(-2,75%) και τις καθοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών.  Η μεγάλη πίεση στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου συνεχίζεται αλλά οι μηχανισμοί άμυνας συγκράτησαν τις απώλειες και από την πτώση 6,10% που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά, οι απώλειες συγκρατήθηκαν στο – 2,75%.

O Γενικός Δείκτης της Λεωφ. Αθηνών έκλεισε στις 650,33 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,67%. Η συγκράτηση των απωλειών στις τράπεζες, είχε σημαντική επίδραση στον γενικό δείκτη που από τις 641,35 μονάδες και την πτώση του 2,04%, κατάφερε να επανέλθει με σταθεροποιητικές στάσεις. Συνολικά ανοδικά κινήθηκαν 34 μετοχές, 19 παρέμειναν σταθερές, ενώ 48 είδαν την αξία τους να μειώνεται.

Ανησυχίες υπάρχουν και στην παγκόσμια αγορά, που περιστρέφονται κυρίως γύρω από την ανησυχητική πορεία των Εμπορευμάτων και των αναδυόμενων Αγορών. Σε ροές που καταδεικνύουν την στροφή των επενδυτών από τα assets στην ποιότητα.

 Ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 23,489 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 133.248.891 τεμάχια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κίνηση των επιμέρους κλάδων με την σημαντικότερη άνοδο να σημειώνουν οι δείκτες των:

    Προσωπικών Προϊόντων +1,97%

    Τηλεπικοινωνιών +1,67%

    Κατασκευών +1,41%

Ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες του:

    Εμπορίου -3,48%

    Τραπεζών -2,75%

    Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -2,35%



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...