Στα «μαχαίρια» Μαξίμου-ΝΔ για το Σκοπιανό

Στα «μαχαίρια» Μαξίμου-ΝΔ για το Σκοπιανό

«Κόκκινο» χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο και με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων κορυφώνεται η κόντρα κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

Με παλιότερη δημόσια τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη η κυβέρνηση «προκαλεί» τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας Νέα Μακεδονία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοποιώντας στην ανακοίνωσή του απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του MEGA CHANNEL, με την επίμαχη τοποθέτηση, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση και να απαντήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί. «Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;» διερωτάται το πρωθυπουργικό γραφείο.

ΝΔ: Ας μας πει το Μαξίμου τη θέση του κυβερνητικού εταίρου

Να πει ποια είναι η θέση του κυβερνητικού του εταίρου καλεί η Νέα Δημοκρατία το Μέγαρο Μαξίμου, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με αφορμή σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για δήλωση της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη το 2008.

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς και προσθέτει: «Ας μας πει το Μαξίμου  ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του». «Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των υπουργών σας της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στο οποίο περιλαμβάνεται  το εξής απόσπασμα: “Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον”  που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση», καταλήγει η Ν.Δ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/318659-Sta-machairia-Maximoy-ND-gia-to-Skopiano ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...