Στα “μαχαίρια” πλέον Μπουτάρης – Φούχτελ

Στα
Πνέει τα μένεα εναντίον του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορεί τον Φούχτελ «για λεόντειο και αποικιοκρατική συμπεριφορά» αλλά και για αθέτηση των υποσχέσεων που είχε δώσει.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος την οργή του αυτή εξέφρασε τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και σε γερμανούς αξιωματούχους τα χει βάλει με τον απεσταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνεργασία καθώς και δεν κάνει όσα είχαν συμφωνήσει και το χει ρίξει στις δημόσιες σχέσεις κάνοντας ιδιοτυπη προεκλογική εκστρατεία με φόντο ελληνικό.

Ο κ. Μπουτάρης έστειλε μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, επιστολή στον Κρίστιαν Σραμ, πρόεδρο των γερμανών δημάρχων, με την οποία του εξηγούσε «τι ακριβώς δεν κάνει ο κ. Φούχτελ στην Αθήνα, καταγγέλλοντάς τον παράλληλα ότι κουβαλά στην Ελλάδα φίλους του, δημάρχους ή ακόμη και τοπικούς βουλευτές από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σ.σ.: εκλογική περιφέρεια του κ. Φούχτελ) μετατρέποντας την Ελλάδα, από τη Θάσο ως την Κρήτη, σε επέκταση της εκλογικής του περιφέρειας».

Ο Γιάννης Μπουτάρης φέρεται πάντως να τα χει πει και κατάμουτρα στον κ. Φούχτελ: «Αρκετά πια, δεν μπορείς να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο» φέρεται να του είπε σύμφωνα με την εφημερίδα, με οργίλο ύφος και σηκώθηκε και έφυγε από το γερμανικό προξενείο, όπου έγινε η τελευταία τους συνάντηση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο κ. Μπουτάρης αντελήφθη ότι ο κ. Φούχτελ, εκτός από το να κουβαλά συνεχώς στη συμπρωτεύουσα γερμανούς πολιτικούς (αλλά μόνο από την εκλογική του περιφέρεια), συναντούσε δημάρχους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τους υποδείκνυε τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Επιπλέον όταν του ζήτησε να καλύπτεται από τον όχι ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας ένα μέρος των εξόδων παραμονής ελλήνων δημάρχων στη Γερμανία για να εκπαιδευτούν επί τόπου αυτός τον αγνόησε.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...