Στα πρόθυρα «διαζυγίου» ΔΗΜΑΡ – Ψαριανός;

Στα πρόθυρα «διαζυγίου» ΔΗΜΑΡ - Ψαριανός;
Ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας φαίνεται πως άνοιξε στη ΔΗΜΑΡ η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας της Αθήνας με την Τρόικα.

Η απουσία των βουλευτών του κόμματος, Γρηγόρη Ψαριανού και Βασίλη Οικονόμου, από την κοινοβουλευτική διαδικασία, σχολιάστηκε αρνητικά από τον Φώτη Κουβέλη, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε σήμερα και νέα σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτήν αναφέρει: «Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να “ξηλώνεται” χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών».

Η ανακοίνωση αυτή της ΔΗΜΑΡ αποτελεί άλλη μια «απάντηση» στον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος φαίνεται πλέον ότι διαχωρίζει ανοιχτά τη θέση του από στρατηγικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας, επιτιθέμενος προσωπικά στον Φώτη Κουβέλη.

«Ο Φώτης Κουβέλης, μετά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, υιοθέτησε αλυσίδα λαθών, που προκάλεσαν πλήγμα στην εικόνα του κόμματος. Έχουμε δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Υπάρχουν ευθύνες που από το 6% βρεθήκαμε στο δύο παρά τέταρτο» ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος τη δημοσκοπική εικόνα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έθεσε επίσης ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, κατηγορώντας τον κ. Κουβέλη ότι πρώτα αποφασίζει και μετά συζητά με τους βουλευτές του.

«Πρώτα βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και μετά συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Να συζητήσουμε τι;» διερωτήθηκε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...