Στα χέρια της ΕΛΑΣ ύποπτοι τζιχαντιστές

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ύποπτοι τζιχαντιστές

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 14/02/2016 – 09:35

Περιπολικό

Είχαν 240 χιλιάδες σφαίρες και βαρύ οπλισμό σε δύο οχήματα στην Αλεξανδρούπολη

Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει δύο υποθέσεις, που πιθανώς συνδέονται, στην Αλεξανδρούπολη, με τον εντοπισμό δύο οχημάτων με βαρύ οπλισμό και τη σύλληψη τριών ατόμων.

Πρόκειται για τρεις Βρετανούς Ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 39, 28 και 22 ετών.

Οι δύο συνελήφθησαν το απόγευμα έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ενώ ο 39χρονος συνελήφθη κοντά στον τελωνειακό σταθμό των Κήπων.

Μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες, στις 31 Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην ίδια πόλη ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, με τον πρώτο, τον Mirsad Bektasevic να είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Από το τροχόσπιτο του 28χρονου και του 22χρονου κατασχέθηκαν 18 όπλα και περίπου 40.000 σφαίρες των 22 χιλιοστών με τους δύο άνδρες να υποστηρίζουν ότι προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα στο τροχόσπιτο του 39χρονου από το οποίο κατασχέθηλκαν 200.000 σφαίρες, τέσσερα όπλα και 8 διόπτρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και οι τρεις φέρονται να είναι φανατικοί ισλαμιστές, κανείς τους δεν είχε καταγραφει σε κάποια βάση δεδομένων ως τζιχαντιστής.

Ο ένας από τους τρεις υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ένας δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που συνεργάζονται για το θέμα με την Ιντερπόλ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...