Στα 3,9 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι οφειλές προς ιδιώτες τον Νοέμβριο

Στα 3,9 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι οφειλές προς ιδιώτες τον Νοέμβριο

Σημαντική μείωση στις οφειλές του Κράτους προς ιδιώτες – Το Δημόσιο πλήρωσε 375 εκατ. ευρώ από τις οφειλές προς ιδιώτες

Μειωμένες κατά 375 εκατ. ευρώ ήταν οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες στο τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Όπως φαίνεται στο Δελτίο Μηνιαίων Στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης Νοεμβρίου 2017 που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το υπουργείο, τον Νοέμβριο, ξεκίνησε η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες, από τα χρήματα της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ που εκταμιεύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες, διαμορφώθηκαν στα 3,917 δις ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου έναντι 4,292 δις ευρώ τον Οκτώβριο, μία μείωση της τάξης των 375 εκατ. ευρώ.

Οι οφειλές προς ιδιώτες είναι στα 3,141 δις ευρώ μειωμένες από τα 3,46 δις ευρώ του Οκτωβρίου, και άλλα 832 εκατ. ευρώ ήταν στο τέλος Νοεμβρίου οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων από 776 εκατ. ευρώ, τον προηγούμενο μήνα.  

Όπως προβλέπεται στη συμφωνία με τους θεσμούς, εκτός από τα 800 εκατ. ευρώ της δόσης θα πρέπει να πληρωθούν και άλλα 400 εκατ. ευρώ ή το 50% από εθνικούς πόρους, δηλαδή έως το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν μειωθεί οι οφειλές κατά 1,2 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για ακόμα μία φορά, πρωταθλητές στα «φέσια» είναι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης που από τα 1,954 δις ευρώ υποχώρησαν στα 1,754 δις ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που  από τα 847 εκατ. ευρώ έπεσε στα  711 εκατ. ευρώ και τα  Νοσοκομεία που από τα 551 εκατ. ευρώ, οι οφειλές μειώθηκαν στα  486 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, σημαντική μείωση ήταν στην άμεση φορολογία που από τα 590 εκατ. ευρώ μειώθηκαν στα 528 εκατ. ευρώ. Στην έμμεση φορολογία οι οφειλές παρέμειναν στα 93 εκατ. ευρώ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/316356-Sta-3-9-dis-eyro-meiothekan-oi-opheiles-pros-idiotes-ton-Noembrio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...