Στην Αθήνα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις: Προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν

Στην Αθήνα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις: Προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από αύριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθυστερούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με αποτέλεσμα ο ακριβής χρόνος εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ να παραμένει άγνωστος.  

Λίγο πριν από την άφιξή του στην Αθήνα ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε στο Bήμα της Κυριακής πως «δεν υπάρχει επ’ ουδενί χρόνος για χάσιμο».

«Είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν προ διμήνου. Περιθώριο για κάποιες προσαρμογές ίσως υπάρχει αλλά τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ισόποση δημοσιονομική αξία», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τα κυριότερα ανοικτά μέτωπα στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο είναι αυτό των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, αλλά και του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς οι θεσμοί φέρονται να ζητούν ή ενιαίο ΦΠΑ 23% ή τίποτα.  

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί στις 9:30 αύριο με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και λίγο αργότερα, στις 10:15, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Υψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων θα μπει το ζήτημα των κόκκινων δανείων, για το οποίο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αναζητήσει λύση ακόμη και με πολιτική απόφαση στην Ε.Ε., προκειμένου να προστατευθεί η α’ κατοικία.

Στις 11:15 οι κ. Ντομπρόβσκις, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Σταθάκης θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας και με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο με τον οποίο θα κάνουν δηλώσεις στις 16:15.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...