Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου: Στις τρεις θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου: Στις τρεις θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό

Τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ- Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από σήμερα, θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έπειτα από την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου και του Πρωθυπουργού.

Φτάνοντας το πρωί στην Αθήνα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα επισκεφθεί αρχικά το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και εν συνεχεία θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν Διευρυμένες Τριμερείς Διαβουλεύσεις μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ του Αλέξη Τσίπρα, του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και του Νίκου Αναστασιάδη.

Πριν από την τριμερή, θα προηγηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Αλ-Σίσι με τον κ. Αναστασιάδη, του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Τσίπρα και κατ’ ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Αλ- Σίσι με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...