Στην Αθήνα στελέχη της Alibaba και έφεραν 430 εκατ. πελάτες!

 Ο κινεζικός κολοσσός Alibaba ήρθε στην Ελλάδα και έχει πρόγραμμα γεμάτο  συναντήσεις  με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, φορείς, κοινωνικούς εταίρους και επιχειρηματίες. 

Ήδη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που υποδέχθηκε την κινέζικη αντιπροσωπεία, στην συνέχεια, ακολούθησε εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών όπου τα στελέχη της Alibaba και του επιμελητηρίου συναντήθηκαν με τον υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων από όλη την Ελλάδα.

 Τα 430 εκατομμύρια καταναλωτές πελάτες της εταιρείας περιμένουν και τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής της Alibaba για Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, Ροντρίγκο Κιπριάνι Φορέσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέοι Κινέζοι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα προϊόντα της διεθνούς αγοράς, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα. Το κόστος, για να ανοίξει κάποιος ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα, είναι 5.000-10.000 δολάρια και η προμήθεια είναι 1-5%.

 «Ο όμιλος Alibaba με συναλλαγές χρηστών στα 250 δισ. δολάρια και κεφαλαιοποίηση στη Wall Street στα 200 περίπου δισ. και διαχείριση 35 εκατ. δεμάτων ημερησίως, περιλαμβάνει 10 συνδεδεμένες και θυγατρικές επιχειρήσεις με εξαιρετικά ραγδαία ανάπτυξη εσόδων (35%-45% ετησίως)» ανέφερε ο πρόεδρος της  ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σε τοποθέτηση του.

 Σήμερα είναι το μεγάλο ραντεβού, στο ξενοδοχείο Hilton, όπου  τα στελέχη της Alibaba, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα της εταιρίας ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών. Ηδη,  έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 700 επιχειρηματίες από τον κλάδο του Τουρισμού και των Εξαγωγών. Όμως καθώς δεν υπάρχει χρόνος για τόσα ραντεβού μέσα στο διήμερο θα οργανωθεί και δεύτερη επίσκεψη και σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας θα επιστρέψουν σύντομα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...