Στην Ελλάδα η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου 26 – 28 Φεβρουαρίου

Στην Ελλάδα η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου 26 – 28 Φεβρουαρίου

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 24/02/2016 – 18:12

Κορίνα Κρέτσου

Επίσκεψη στην Ελλάδα, έχει προγραμματίσει η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Κορίνα Κρέτσου.

Η πολιτικός από την Ρουμανία, θα βρεθεί στην χώρα μας από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και κατά την παραμονή της θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.

«Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα και μια πολύ απτή έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στήριξης.

Το καλοκαίρι του 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προσπαθειών που καλούνται να καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες, προέβη σε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για την παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων», δήλωσε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, για να προσθέσει ότι «πρόσφατα, με χαρά είδαμε, μια σειρά σχετικών προκηρύξεων από την ελληνική κυβέρνηση για τους τομείς του τουρισμού, των νεοφυών επιχειρήσεων, της αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ και να πέσει άμεσα ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά.

Η επίσκεψη της Επιτρόπου Κρέτσου σηματοδοτεί την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και τη συνεχιζόμενη στήριξη της Επιτροπής προς την Ελλάδα ώστε αυτή να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό».

Πέμπτη 26/2, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υφυπουργό, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση),

Παρασκευή 27/2, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής (ώρα 10.00, κτίριο Βουλής). Επίσης θα συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο οργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Σάββατο 28/2, θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...