Στην Ιερά Σύνοδο ο Σαμαράς

Στην Ιερά Σύνοδο ο Σαμαράς
Πρωτοπορεί ο Α. Σαμαράς καθώς μέχρι σήμερα κανένας πρωθυπουργός δεν είχε δώσει το «παρών» σε Ιερά Σύνοδο.
Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Μονή Πετράκη, λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαγγελία εκ μέρους του, σε ημερίδα της Ιεράς Συνόδου, της συμμετοχής και της Εκκλησίας της Ελλάδος σε μεγάλο ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο Συνοδικό Μέγαρο υπό άκρα μυστικότητα, χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί ούτε δημοσιογράφοι, ούτε φωτογράφοι.
Tο μεγάλο αυτό γεγονός έγινε γνωστό από μια ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτή:

«Κατά τη σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:
– Επι­κύ­ρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
– Δέ­χθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά. Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο. Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον κ. Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2009 για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος αποδέχθηκε την πρόσκληση του -τότε- πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...