Στην Κέρκυρα έδεσε ρωσική υπερφρεγάτα

Φρεγάτα

ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έδεσε η ρωσική πολεμική υπερφρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Admiral Grigorovich» («Νάυαρχος Γκριγκορόβιτς»), με αφορμή τη ρωσική εβδομάδα που διεξάγεται για 15η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για το Ιόνιο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα πολεμικά πλοία της Ρωσίας. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με τις νεότερες τεχνικές λύσεις και οι πολεμικές δυνατότητές του είναι πολύ πέρα από τις δυνατότητες της πρώτης κλάσης των πλοίων και των καταδρομικών που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία, καθώς έχει μοναδικά επιθετικά όπλα. Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοϊκούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ, ενώ διαθέτει και σύγχρονο σύστημα αεράμυνας. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ και εντάχθηκε προ μηνών στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Η ρωσική Φρεγάτα «Admiral Grigorovich» αποτελεί το «καμάρι» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ενώ οι Κερκυραίοι έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν από κοντά κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο λιμάνι.

«Η ρωσική εβδομάδα αποτελεί πλέον θεσμό στην Κέρκυρα. Εφέτος δε, αποκτά πρόσθετη σημασία καθώς συμπίπτει με τις εκδηλώσεις του Έτους Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας και τα 1.000 χρόνια από τη ρωσική παρουσία στον Άγιον Όρος» δήλωσε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης που δέχθηκε στο γραφείο του από τον διοικητή της ρωσικής μοίρας, τον κυβερνήτη και από επιτελείς της φρεγάτας.

«Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τη ρωσική αντιπροσωπεία και ευχόμαστε καλή παραμονή στην Κέρκυρα»» είπε ο κ. Νικολούζος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...