Στην Οδησσό κηρύχτηκε το τριήμερο πένθος

Στην Οδησσό κηρύχτηκε το τριήμερο πένθος
Στην πόλη κηρύχτηκε το τριήμερο πένθος, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στις 2 Μαΐου στο κτίριο των Συνδικάτων σκοτώθηκαν 42 άτομα. Τους περισσότερους οι ριζοσπάστες του έκαψαν ζωντανούς. Συνολικά λόγω των συγκρούσεων στην πόλη τραυματίστηκαν πάνω από 200 άτομα, περίπου 90 άτομα βρέθηκαν στο νοσοκομείο.Τις συγκρούσεις στην Οδησσό προκάλεσαν μερικές εκατοντάδες ποδοσφαιρικοί φίλαθλοι που έφτασαν από το Χάρκοβο και οι ακτιβιστές της “Δεξιάς παράταξης» που ήρθαν από το Κίεβο. Με το σενάριο του Μαϊδάν καλά οπλισμένοι ριζοσπάστες πετούσαν στους περαστικούς και οπαδούς της ομοσπονδίας πέτρες, μετά ακολούθησαν ρόπαλα και σιδερένιες βέργες.

Οι συγκρούσεις στην Οδησσό συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ. Οι ριζοσπάστες έσπρωξαν τους εθελοντές μαχητές στο τοπικό κτίριο των Συνδικάτων και έβαλαν φωτιά με ειδικά μπουκάλια με εύφλεκτα υλικά. Οι τρομοκράτες δεν άφηναν τους πυροσβέστες να σβήνουν φωτιά στο κτίριο, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες άτομα. Πολλοί πέθαναν από το διοξείδιο του άνθρακα. Τους τραυματισμένους εθελοντές μαχητές οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν από τον τόπο σύγκρουσης, οι εθνικιστές σκότωναν επί τόπου στο δρόμο. Από τους νεκρούς έπαιρναν αντικείμενα αξίας. Οι ριζοσπάστες επίσης κατεδάφισαν την κατασκήνωση των αντιπάλων του Μαϊδάν, όπου οι ακτιβιστές μάζευαν υπογραφές για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη δημιουργία της ομοσπονδίας στην Ουκρανία και το κρατικό καθεστώς της ρωσικής γλώσσας.

Οι μαχητές που επιτέθηκαν στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να κάνουν τη δουλειά τους, είπε στη συνέντευξη στο κανάλι RT ο Βαλέρι Καούροφ, Πρόεδρος της αυτοκηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας της Οδησσού.
“Ήρθαν οι οπαδοί του Μπανδέρα, πέταξαν στο κτίριο των Συνδικάτων τα κοκτέιλ Μολότοφ, φωτοηχητικές χειροβομβίδες, έβαλαν μέσα το αέριο. Οι δικοί μας άνθρωποι δεν είχαν ούτε όπλα, ούτε μάσκες οξυγόνου. Όταν το κτίριο έπιασε φωτιά, μόνο σε μισή ώρα έφτασε η πρώτη ομάδα πυροσβεστικής και άρχισαν την κατάσβεση. Όσο έσβηναν, οι οπαδοί του Μπανδέρα εμπόδιζαν στους πυροσβέστες να το κάνουν. “Ρώσοι, να καείτε!” έτσι φώναζαν “, είπε ο Βαλέρι Καούροφ.

Μερικοί οπαδοί του Μαϊδάν έβγαζαν φωτογραφίες με τα πτώματα των νεκρών, συνοδεύοντας τις φωτογραφίες με καυστικά σχόλια.

Στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας αποκάλεσαν ολικό ψέμα και κυνική την ιστορία που είπαν οι αρχές του Κιέβου ότι δήθεν “οι αποσχιστές πήραν όπλα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και πυροβολούσαν τους κατοίκους της Οδησσού “.

Νωρίτερα ο εκτελών καθήκοντα του επικεφαλής της διοίκησης του Προέδρου της Ουκρανίας Σεργκέι Πασσίνσκι δήλωσε ότι τα γεγονότα στην Οδησσό είναι η προβοκάτσια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. “Οι δηλώσεις του Σεργκέι Πασσίνσκι είναι παραλήρημα. Όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά και σε απλούς ανθρώπου είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο είναι οι απλοί κάτοικοι της Οδησσού… Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από όσους παίζουν τα παιχνίδια τους με οπαδούς των ναζί οι οποίοι ομαδικά σκότωναν τους άοπλους κατοίκους της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των τιμηρωτικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου “, ανακοίνωσε η Διεύθυνση πληροφοριών και Τύπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Νωρίτερα το ΥΠΕΞ της Ρωσίας ονόμασε τον χαμό των ανθρώπων στην Οδησσό ως εκδήλωση εγκληματικής ανευθυνότητας των αρχών του Κιέβου.

ΡΩΣΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...