Στην Πάτρα ο Χρυσοχοΐδης αιφνιδιαστικά για το θέμα παράνομων μεταφορών. Παρόν και ο Θανάσης Κάκκος

Στην Πάτρα βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να δει από κοντά τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι, σε νταλίκες και διακινούμενα προϊόντα.

 Ο κ. Χρυσοχοϊδης, o οποίος έφτασε στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, θέλησε με τον τρόπο αυτό να στείλει το μήνυμα πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ‘’ισχυροποιηθούν’’, η νομιμότητα και οι αυστηροί έλεγχοι στο λιμάνι θα τηρούνται στο ακέραιο, ενώ θα φυλάσσεται και ο υγιής ανταγωνισμός.

DSC09618
DSC09623
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΛΠΑ
Κατά την άφιξή του ο Υπουργός προήδρευσε σύσκεψης στο κτίριο του ΟΛΠΑ, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαϊας, Ταξίαρχου, Κώστα Κυριακόπουλου, του εκπροσώπου της Ε’ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Μουζάκη Χαράλαμπου, του προέδρου του Σωματείου φορτηγών διεθνών μεταφορών Νοτίου Ελλάδος με έδρα την Πάτρα , Θανάση Κάκου και του Υπολιμενάρχη Πατρών, Γιάννη Βασιλόπουλου
‘’ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ’’
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε χαρακτηριστικά πως, ο λόγος της επισκέψεώς του στην Πάτρα είναι πολύ σημαντικός και συνδέεται με την διακίνηση αγαθών, από ευρωπαϊκές και μη χώρες, από οχήματα ευρωπαϊκά και μη, διότι έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνει μια εκτεταμένη ανομία σε σχέση με τις μεταφορές στη χώρα μας , με απώλεια εσόδων, με παράβαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού που υπάρχουν στον τομέα αυτό’’.
‘’Η ΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ’’
Παράλληλα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι η  πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει τη νομιμότητα, να εξοικονομηθούν έσοδα, αλλά και να προστατευθεί ο υγιής ανταγωνισμός, ενώ προσέθεσε πως από την ώρα που έφτασε στο λιμάνι υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση, έγιναν δεκάδες έλεγχοι,  οι οποίοι έστειλαν μήνυμα προς όλους ότι η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα, το λιμάνι και η Πάτρα πια έχει λύσει μια σειρά από προβλήματα που είχαν να κάνουν με την μετανάστευση και την εικόνα της πόλης.
‘’Η ανομία πρέπει να τελειώσει’’, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός , ‘’πρέπει  να γίνουμε μια χώρα της νομιμότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια χώρα που σέβεται τον υγιή ανταγωνισμό. Όποιος μπαίνει στη χώρα θα μάθει να σέβεται τη νομοθεσία της’’,συμπλήρωσε με νόημα.
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ
Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στους οδικούς άξονες της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Ολυμπία Οδός, η Ιονία, αλλά και ο σιδηροδρομικός άξονας Κορίνθου – Πατρών, λέγοντας πως τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
‘’ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ’’
‘’Μετά την ψήφιση του νόμου για τους οδικούς άξονες και την επανέναρξη των εργασιών, αυτή τη στιγμή η Ολυμπία εργάζεται σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, ενώ το επόμενο δίμηνο οι ρυθμοί αυτοί θα αυξηθούν περισσότερο, και στο κομμάτι που αφορά το οδόστρωμα αλλά και στον σιδηροδρομικό άξονα Κορίνθου Πατρών’’.
 ‘’Οι εργασίες κορυφώνονται τους επόμενους μήνες και σιγά σιγά τμήματα θα παραδίδονται στους πολίτες’’, προσέθεσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
‘’ΣΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΤΟΙΜΗ Η ΙΟΝΙΑ’’
Το ίδιο συμβαίνει και με την Ιόνια οδό, είπε ο Υπουργός,  ‘’στην οποία τα έργα συνεχίζονται θεαματικά, δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας και τον επόμενο 1,5 χρόνο θα έχουμε έναν οδικό άξονα που οδηγεί στην ανάπτυξη της Αχαΐας, της Αιτ/νίας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας.
Έχουμε ανάγκη από τα μεγάλα έργα γιατί μας συνδέουν με την Ευρώπη, μας συνδέουν μεταξύ μας, τονώνουν τις αγορές και τις τοπικές οικονομίες, δήλωσε κλείνοντας ο κ. Χρυσοχοϊδης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...