Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 20ης Σεπτεμβρίου οι προτάσεις για το Brexit

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 20ης Σεπτεμβρίου οι προτάσεις για το Brexit

Τις προτάσεις του Λονδίνου για το Brexit και τις σχέσεις Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου θα εξετάσουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 20ης Σεπτεμβρίου, στη Βιέννη.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάτσιαν Κουρτς, συναντήθηκε την Παρασκευή με την πρωθυπουργό του Ην. Βασιλείου, Τερέζα Μέι, στο περιθώριο μουσικού φεστιβάλ στο Σάλτσμπουργκ.

Ο Κουρτς, ο οποίος διατελεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε., διαβεβαίωσε τη Βρετανίδα ομόλογό του, ότι οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν τις βρετανικές προτάσεις στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής.

Σημειώνεται ότι το Λονδίνο υπέβαλε τον προηγούμενο μήνα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με στόχο ένα ηπιότερο Brexit και την υπογραφή διμερών εμπορικών συμφωνιών.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, δεδομένου ότι τον Μάρτιο του 2019 το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει και επισήμως από την Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Μέι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της βρετανικής κυβέρνησης, με τους υπουργούς Εξωτερικών και Brexit, Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβις Ντέιβιντ, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338370-Sten-atype-Synodo-Koryphes-tes-20es-Septembrioy-oi-protaseis-gia-to-Brexit ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...