Στην αντεπίθεση οι lepantorunners: Ο δήμος Ναυπακτίας στάθηκε “τσιγκούνης” σε μια τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση.

Μετά την προσβλητική και ειρωνική στάση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, όσον αφορά την αποχώρηση του Συλλόγου “Lepanto” από την συνδιοργάνωση του 8ου Λαϊκού Αγώνα για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε τα εξής:

 

  1. 1.                  Τα χρήματα που προτάθηκαν στον Δήμο για την διοργάνωση, μετά και τις τελευταίες περικοπές, ήταν αποκλειστικά για τις παροχές του αγώνα. Τα χρήματα αυτά διατίθενται απευθείας από τον Δήμο στους προμηθευτές, χωρίς καμία μεσολάβηση του Συλλόγου. Έτσι ο Σύλλογος “Lepanto” δεν έχει κανένα οικονομικόόφελος από την διοργάνωση του αγώνα.

 

  1. 2.                  Προτείναμε στον εκπρόσωπο του Δήμου κ. Σταυρόπουλο να επιλέξει ο ίδιος τους προμηθευτές του αγώνα για όλες τις απαραίτητες παροχές, χωρίς καμία ανάμειξη του Συλλόγου μας στις οικονομικές συναλλαγές, αλλά εκείνος δεν δέχθηκε.

 

  1. 3.                  Σχετικά με το θέμα του εθελοντισμού, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας προσφέρουν εθελοντικά χρόνο, προσωπική εργασία και χρήματα, χωρίς καμία αξίωση, με μόνο στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας και την προβολή της, μέσω των αθλητικών διοργανώσεων. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος μας το 2013 διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα και μία μεγάλη για την Απελευθέρωση της Μυτιλήνης, με το 60% των εξόδων να καλύπτονται από προσωπικές μας οικονομίες.

 

  1. 4.                  Σχετικά με τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της αποχώρησης του Συλλόγου μας, πρέπει να αναφερθεί ότι ο Δήμος δεν μας ενημέρωσε, ως όφειλε, για την μείωση του αρχικά συμφωνηθέντος ποσού για την διεξαγωγή του αγώνα (από 3.500€ σε 2.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Αντίθετα, 17 ημέρες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερωθήκαμε τυχαία από το Σύστημα Ανάρτησης Αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών – ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής μας, να πετύχουμε αύξηση του ποσού για την διεξαγωγή του αγώνα, κάνοντας τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και  συναντήσεις με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Σταυρόπουλο. Δυστυχώς όμως, η απάντηση ήτανε πάντοτε η ίδια: «Δεν επαρκούνε τα χρήματα και πρέπει να λειτουργήσουμε πιο λιτά».

 

  1. 5.                  Προτείναμε να ανακοινώσουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ την αναβολή της αθλητικής εκδήλωσης για φέτος, λόγω της οικονομικής στενότητας, αλλά ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.

 

  1. 6.                  Ο χλευασμός και η ειρωνεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την αναφορά των βασικών παροχών στους αθλητές του αγώνα (μετάλλια, κύπελλα ανά ηλικιακή κατηγορία, σάντουιτς, νούμερα αθλητών μέχρι και τις παραμάνες που είναι απαραίτητες), έδειξε την ασχετοσύνη τους στην διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Αν ανατρέξει κανείς σε παρόμοιες διοργανώσεις άλλων πόλεων, θα δει ότι υπάρχουν αντίστοιχες παροχές, οι οποίες διαφημίζουν την πόλη και φέρνουν κάθε χρόνο περισσότερους συμμετέχοντες. Με μια απλή αναζήτηση στα στατιστικά του αγώνα από προηγούμενες χρονιές – μέσω του ιστότοπου που έχουμε δημιουργήσει για τον αγώνα (http://nafpaktosrace.lepantorunners.gr) – φαίνεται η μεγάλη αναβάθμισή του σε όλα τα επίπεδα, από το 2011 και μετά που είμαστε συνδιοργανωτές (συνολικοί συμμετέχοντες, ενημέρωση συμμετεχόντων, προσφορές διαμονής κτλ).

 

  1. 7.                  Ο Δήμος Ναυπακτίας στάθηκε «τσιγκούνης» στην οικονομική υποστήριξη σε μια τόσο σημαντική και τιμητική αθλητική διοργάνωση, όπως είναι ο Αγώνας για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, ενώ αντίθετα σε άλλες αθλητικές και άλλου είδους εκδηλώσεις, φάνηκε ιδιαίτερα «ανοιχτοχέρης». Ενδεικτικά, αναφέρουμε:
    1.                                 I.      Αγώνας Εκτός Δρόμου Hellas Rally Raid Lepanto 2014, 6-14 Μαΐου 2014, 14.000€.
    2.                               II.      Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας, Αύγουστος 2014, 3.500€. (αγώνας με ΕΣΟΔΑ λόγω και του κόστους συμμετοχής των ποδηλατών, με μικρότερο αριθμό αθλητών και χαμηλότερο επίπεδο παροχών).

Προς ενημέρωση των Ναυπακτίων πολιτών, ένας Αγώνας Δρόμου αυτού του μεγέθους, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις οικονομικές αλλά και οργανωτικές. Ο Σύλλογος “Lepanto”, ΟΥΔΕΠΟΤΕ απαίτησε την οικονομική διαχείριση του αγώνα και κυρίως ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντιμετώπισε το Δήμο Ναυπακτίας ως «αγελάδα προς άρμεγμα».

 Ο Δήμος Ναυπακτίας αυτοδιαψεύδεται, διότι στην πραγματικότητα ΚΑΤΑΡΓΕΙ τον αγώνα δρόμου για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, διοργανώνοντας στη θέση του έναν μικρό μαθητικό αγώνα. Ουσιαστικά λοιπόν, επαληθεύει ο ίδιος έμπρακτα τις απόψεις του Συλλόγου μας, ότι είναι ‘’ΑΔΥΝΑΤΗ’’ η διεξαγωγή ενός αγώνα υψηλού επιπέδου με αυτό το χαμηλό  κόστος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Lepanto



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτη ειναι η καταντια της σημρινης δημοτικης αρχης….Αναθεσεις express και όπου ειναι να προβληθει και να κερδίσουν οι επαγγελματιες της πόλης απο αθλητες που θα ερχονταν από όλες τις πόλεις της Ελλαδας (φιλοξενια σε ξενοδοχεια, καφεδες, φαγητα) λιτοτητα για 2.000 ευρω. Ασχετος σε θεματα αθλητισμου και νεολαιας ο Δημος παρόλο που εχει ο Μπουλες δημοτικο συμβουλο γυμναστη αλλα παραγκωνισμος και σε αυτους τους συνεργατες του…..Μπουλες-Μαρια και Αγιος ο Θεος……….. Αυτους ψηφισε ο Ναυπακτιος , μακαρι να βαλει μυαλο να μην τους ξαναλουστούμε……Ουστ και στα χωρια τους γρηγορα!!!!!

  2. Τα λεφτά δόθηκαν στους ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ
    Σιγά μη δωθούν για τρεχάλες…
    Εξαιρούνται οι ποδηλάτες μόνο στα ορεινά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...