Στην κορυφή της βαθμολογίας και πάλι η ΑΕΚ

Στην κορυφή της βαθμολογίας και πάλι η ΑΕΚ

Στην κορυφή της Super League ανέβηκε και πάλι η ΑΕΚ, που πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων» επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Λιβάγια στο 25΄ πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής, που σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές. Ο Αραούχο άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες στο 7΄, ενώ στη συνέχεια κόκκινη κάρτα είδαν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ζαμπράνο στο 34΄ και ο Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις.

Ο αγώνας «στράβωσε» επικίνδυνα από την αρχή για την ΑΕΚ από μια αδιανόητη ενέργεια του Αραούχο. Μόλις στο 7ο λεπτό χτύπησε εν ψυχρώ τον Ζαμπράνο και αποβλήθηκε. Με δέκα παίκτες για ένα «γεμάτο» 90λεπτο (αν υπολογίσουμε τις καθυστερήσεις) και ποδοσφαιριστές ταλαιπωρημένους από την υπερπροσπάθεια -μόλις 72 ώρες νωρίτερα- με τη Μίλαν, η Ενωση είχε Γολγοθά να ανεβεί.

Αυτή, ομως, η απότομη εναλλαγή συναισθημάτων είναι μέρος της μαγείας του ποδοσφαίρου. Μισή ώρα αργότερα, η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ και η αριθμητική ισορροπία είχε αποκασταθεί!

Στο 25΄ από ασίστ του Σιμόες ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και σκόρπισε ενθουσιασμό στην εξέδρα. Στο 34΄ ο Ζαμπράνο έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα, πήγε επικίνδυνα πάνω στον σκόρερ με αποτέλεσμα να «κιτρινιστεί» για δεύτερη φορά και να αποβληθεί.

Με δέκα πλέον οι δύο ομάδες, ήταν φυσικό να κυριαρχήσει η σκοπιμότητα. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει, το ματς απέκτησε αργό ρυθμό με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα.

Η αντικατάσταση του Λιβάγια από τον Μπακασέτα στέρησε από την ΑΕΚ τον μοναδικό της επιθετικό και παράλληλα τον παίκτη που κρατούσε μπαλα καλύτερα απ΄τόν καθένα. Ετσι, από το μέσο του β΄ ημιχρόνο και μετά ο ΠΑΟΚ απέκτησε το «πάνω χέρι» και έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ενωση, χάνοντας μια και μοναδική «καθαρή» ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς στο 85΄.

Λίγο αργότερα ο Μπίσεσβαρ σε επίδειξη… αντιεπαγγελματισμού, αρχικά δεν τήρησε fair play και στην εξέλιξη της φάσης χτύπησε τον Μπακασέτα και αποβλήθηκε! Η ΑΕΚ κράτησε στο «μηδέν» τον ΠΑΟΚ για 7η συνεχόμενη φορά ως γηπεδούχος και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπου πλέον συγκατοικεί με τον Ατρόμητο.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Λόπες – Ζαμπράνο, Πρίγιοβιτς, Σάκχοβ, Ελ Καντουρί, Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ
Κόκκινες: Αραούχο (7΄) – Ζαμπράνο (34΄), Μπίσεσβαρ (90+2΄)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γαλανόπουλος), Αραούχο.
 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοβ (46΄ Τζάλμα Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (69΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/308414-Sten-koryphe-tes-bathmologias-kai-pali-e-AEK ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...