Στην παραγωγή από τη Samsung ο επεξεργαστής για το επόμενο iPhone

Στην παραγωγή από τη Samsung ο επεξεργαστής για το επόμενο iPhone
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Korea IT News, η Samsung ξεκίνησε την παραγωγή του τσιπ A9, δηλαδή του κεντρικού επεξεργαστή των επόμενων iPhones. 
Για την κατασκευή του, η κορεατική εταιρεία χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τεχνολογία FinFET στα 14 nm, δηλαδή ό,τι πιο εξελιγμένο έχει να επιδείξει σήμερα η βιομηχανία των μικροεπεξεργαστών.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου τσιπ αναφέρεται ότι ξεκίνησε στο εργοστάσιο της στο Οστιν του Τέξας. Η Samsung εμφανίζεται να διαθέτει γραμμή παραγωγής αντίστοιχης τεχνολογίας και στην περιοχή Giheung της πόλης Yongin, στη Νότιο Κορέα.

Με την κίνησή της αυτή, η Samsung εκτιμάται ότι επιχειρεί να πάρει το πάνω χέρι στο πεδίο ανταγωνισμού με την ταϊβανέζικη TSMC, η οποία κατασκευάζει τα τελευταία δυο χρόνια τον κύριο όγκο των επεξεργαστών για τις φορητές συσκευές της Apple. Βασικό ρόλο στη συρρίκνωση της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ Samsung και Apple θεωρείται ότι έπαιξε η σφοδρή δικαστική διαμάχη που ξέσπασε το 2012, με την ανταλλαγή αγωγών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για καταπάτηση πατεντών.

Ομως, η τεχνολογική υπεροχή που έχει να επιδείξει και πάλι η Samsung στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών οδηγεί στην εκ νέου συνεργασία των δυο εταιρειών. Πάντως, σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά, η TSMC έχει δεχτεί το τελευταίο εξάμηνο ρεκόρ παραγγελιών, καθώς παράγει τσιπ μεταξύ άλλων και για λογαριασμό των Qualcomm και Mediatek, εταιρειών που πρωταγωνιστούν στον σχεδιασμό μικροεπεξεργαστών για smartphones.

Κατά μια άλλη εικασία, η Apple ίσως να προορίζει τον νέο A9 επεξεργαστή αρχικά για το μεγαλύτερο iPad Pro των 12,2 (ή και 12,9 ιντσών), το οποίο φημολογείται ότι μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και πριν από το καλοκαίρι.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...