Στην ταινία «Shoplifters» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε ο «Χρυσός Φοίνικας»

Στην ταινία «Shoplifters» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε ο «Χρυσός Φοίνικας»

Με μία φαντασμαγορική τελετή και παρουσία πολλών διάσημων αστέρων του κινηματογράφου, ολοκληρώθηκε η φετινή γιορτή του Φεστιβάλ Καννών, με την απονομή των πολύτιμων βραβείων σε εκείνους που ξεχώρισαν με την έμπνευση και τη δουλειά τους.

Η ταινία “Shoplifters” του Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Έντα κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Σπάικ Λι “BlacKKKlansman” κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η ηθοποιός από το Καζακστάν Σαμάλ Εσλτζάμοβα απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών για τον ρόλο της στην ταινία “Ayka” του Σεργκέι Ντβορτσεβόι, όπου υποδύεται μια πρόσφυγα από το Κιργιστάν που ωθείται στα άκρα προκειμένου να επιβιώσει, σε μια Μόσχα κάτω από το χιόνι.

Ο Ιταλός ηθοποιός Μαρτσέλο Φόντε έλαβε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών για την ερμηνεία του στην ταινία “Dogman” του συμπατριώτη του Ματέρο Γκαρόνε.

ςς2

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/332341-Sten-tainia-Shoplifters-toy-Iapona-CHirokazoy-Kore-o-CHrysos-PHoinikas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...