Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για την φύλου από τα 15

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για την φύλου από τα 15

Υπέρ τάχθηκαν στην αρμόδια επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι

Το «πράσινο φως» άναψε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής στο νομοσχέδιο για τη «διόρθωση φύλου» από την ηλικία των 15 ετών και έτσι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο ενέκριναν, στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η ΔΗΣΥ.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή αλλά και η Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, αν και αρχικά οι βουλευτές είχαν ενημερωθεί ότι η συζήτηση θα ξεκινούσε αύριο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η διόρθωση του φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη. «Κατεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ.: το όριο) της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” με απόφαση του ΔΣ του», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παναγιωτόπουλος, δηλώνοντας ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται, είπε ότι θα καταθέσουν τις δικές τους νομοθετικές βελτιώσεις και ζήτησε να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303788-Sten-telike-eytheia-to-nomoschedio-gia-ten-phyloy-apo-ta-15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...