Στηρίζει Αλέξη η πλειοψηφία της κοινωνίας

Στηρίζει Αλέξη η πλειοψηφία της κοινωνίας

Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της Alco – Το 60% λέει ναι στα μέτρα στήριξης της εργασίας, το 65% λέει ναι στις  εξαγγελίες για ανάπτυξη και επενδύσεις και συμφωνεί με όλες τις στρατηγικές πρωτοβουλίες, μέσα και έξω, που έχει δρομολογήσει ο πρωθυπουργός

ΕΝΑ ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και κρίνει θετικά τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO το 56% των πολιτών αξιολογεί θετικά την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας διαμορφώθηκε το δόγμα της νέας συμμαχίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία, με στόχο το τέλος της Γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ισχυρό είναι και το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την ALCO το 65% του κόσμου αξιολογεί θετικά την κυβερνητική πρωτοβουλία. Ισχυρή πλειοψηφία στηρίζει τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τη στήριξη της εργασίας, την κάλυψη των ανασφάλιστων εργαζομένων, της κατάργησης του αυτόφωρου για χρέη προς το δημόσιο, την ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας φαίνεται να συμφωνεί με τις πρωτοβουλίες που έχει δρομολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας και δεν πείθεται από την προπαγάνδα του παλιού πολιτικού συστήματος που επιχειρεί να εμφανίσει την κυβέρνηση σε τέλμα.

Παρά τις προσπάθειες διαφόρων απερίγραπτων υπουργών που κάνουν ό,τι μπορούν να ακυρώσουν το κυβερνητικό έργο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει με τις πρωτοβουλίες του να βρίσκεται σε αντιστοιχία με ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα.

Είναι ο μόνος πολιτικός που εξακολουθεί και εμπιστεύεται ο κόσμος και η δρομολόγηση των μεγάλων αλλαγών είναι σίγουρο ότι θα επαναφέρει ολοκληρωτικά και τη δημοσκοπική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε αυτό τρέμουν το παλιό πολιτικό σύστημα και τα απομεινάρια της διαπλοκής, που επιδίδονται σε όργιο μαύρης προπαγάνδας, στην εναγώνια προσπάθειά τους να αποδομήσουν την κυβέρνηση.

Η έρευνα

Η έρευνα καταγράφει τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι σε κοινωνικού χαρακτήρα κυρίως μέτρα, τα οποία παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την επίσκεψη Μακρόν, καθώς και για γενικότερες πολιτικές της κυβέρνησης για την εργασία και την επιχειρηματικότητα: Το 60% δηλώνει υπέρ των μέτρων στήριξης της εργασίας που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και το 65% υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Όσον αφορά τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης γενικότερα, το 84% συμφωνεί με την κάλυψη των ανασφάλιστων, το 55% με την κατάργηση του αυτόφωρου για χρέη προς δημόσιο, το 81% με τα γεύματα στα σχολεία, το 77% με την ενίσχυση των απλήρωτων εργαζόμενων, το 70% με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και το 65% με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11- 14 Σεπτεμβρίου και συνεπώς αποτυπώνει την πρώτη αντίδραση της κοινής γνώμης στην επίσκεψη Μακρόν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και της παρουσίας Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Σημειωτέον ότι ένας στους δύο τάσσεται υπέρ της επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, το 56% θεωρεί ότι η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ήταν θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, το 18% αρνητική και το 26% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στο ερώτημα “πιστεύετε ότι η επίσκεψη Μακρόν θα ενισχύσει τις γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα”, το 48% απαντά “ναι”, το 28% “όχι” και το 24% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Ως προς την αξιολόγηση των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Το 60% θεωρεί θετική την εξαγγελία για τη στήριξη της απασχόλησης με επιχορήγηση πρώτης πρόσληψης μισθωτών. Το 15% τη θεωρεί αρνητική, ενώ το 25% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Το 65% θεωρεί θετική την εξαγγελία για χορήγηση έως 15.000 ευρώ σε 100.000 μικρές επιχειρήσεις και της επιχορήγησης 100% για ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων. Το 15% θεωρεί αυτή την εξαγγελία αρνητική. Το 20% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Το 77% κρίνει θετικά την ενίσχυση των εργαζόμενων που είναι απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, ενώ το 9% αρνητικά.

Το 55% κρίνει θετικά την κατάργηση του αυτόφωρου για χρέη στο δημόσιο, ενώ το 25% αρνητικά.

Το 70% κρίνει θετικά το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ενώ το 15% αρνητικά.

Το 81% κρίνει θετικά το ζεστό γεύμα για 120.000 μαθητές στα σχολεία, ενώ το 9% αρνητικά.

Το 69% κρίνει θετικά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τις οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο δημόσιο, τις τράπεζες και τα ταμεία, ενώ 12%.

Και το 84% κρίνει θετικά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέργων και ανασφάλιστων, ενώ το 7% την κρίνει αρνητικά.

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών και σε ένα θέμα, που είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ειδικότερα στο ερώτημα “θεωρείτε ότι η απόφαση να αναλάβει η πολιτεία τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είναι προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;” το 50% απαντά προς τη σωστή κατεύθυνση, το 34% απαντά προς τη λάθος κατεύθυνση και το 16% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301420-Sterizei-Alexe-e-pleiopsephia-tes-koinonias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...