Στη Ναύπακτο η μοναδική στο νομό Αιτωλ/νίας γαλάζια σημαία.

-Έχασε τη σημαία η παραλία του Γριμπόβου.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014. Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.


Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας η παραλία της Ψανής του δήμου Ναυπακτίας  είναι η μοναδική παραλία που λαμβάνει για φέτος γαλάζια σημαία.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Ναύπακτος λάμβανε δύο γαλάζιες σημαίες.Μία για την παραλία της Ψανής και μία  του Γριμπόβου.

Φέτος όμως η παραλία του Γριμπόβου δεν κατάφερε να πάρει τη γαλάζια σημαία.Ίσως σ’αυτό να συνηγόρησε και το γεγονός των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων των νερών του,από τη διεύθυνση υγιεινής.Ίσως και άλλοι παράγοντες.Πάντως πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τους λόγους που το Γρίμποβο δεν τα κατάφερε.

Ας ελπίσουμε του χρόνου και με την ολοκλήρωση του έργου της αστικής ανάπλασης του ανατολικού τομέα της πόλεως της Ναυπάκτου να έχουμε θετικά αποτελέσματα αφού στο έργο συμπεριλαμβάνεται και ο διαχωρισμός των ομβρίων,κάτι που θα έχει θετική επίδραση στην ποιότητα των νερών του Γριμπόβου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καφρίλα. Ο λόγος που δεν έλαβε το Γρίμποβο γαλάζια σημαία είναι ένας και μοναδικός και το γνωρίζουμε όλοι οι Ναυπάκτιοι τα τελευταία 50 χρόνια. Οφείλεται στην ποιότητα των νερών καθώς λύματα και όμβρια κινούνται στους ίδιους αγωγούς (παντορροϊκό σύστημα) και συχνά υπερχειλίζουν στη θάλασσα.
    Ουδεμία Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα αυτό και δεν εκτίμησε τις συνεχείς τα τελευταία χρόνια αρνητικές εκθέσεις της Δ/νσης Υγιεινής.
    Μόνο η Δημοτική Αρχή Μπουλέ σε 3,5 χρόνια έφτιαξε μελέτες, αδειοδότησε, δημοπράτησε και ήδη κατασκευάζει το έργο της ανάπλασης των ανατολικών περιοχών, που μεταξύ των άλλων θα λύσει μια για πάντα το τριτοκοσμικό σύστημα που επικρατούσε δεκαετίες με τα λύματα να εκβράζονται στο Γρίμποβο.
    Κατά τα άλλα να φύγουν οι Βλάχοι, ο Μπουλές κλπ. Ο μόνος σοβαρός και αποτελεσματικός Δήμαρχος της τελευταίας 15ετίας.
    Ρε δεν αφήνετε τα παπατζηλίκια και να σοβαρευτείτε καμιά φορά.

  2. Η ψανη ειναι πιο προνομιακή παραλια απο το γριμποβο..πρωτον εχει το μπανιο 4μηνες το χρονο…δευτερον εχει ενα τεραστιο πάρκινγκ το καλοκαίρι (σχολειο) τριτον ειναι τριπλη σε πλάτος απο το γριμποβο και τεταρτον το χειμωνα εχει 2000 μαθητες να την χρηματοδωτουν καθημερινα με καφεδακια! Αντε και με τη σημαία φτιαχτηκατε τωρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...