Στη Ρώμη ο Βαρθολομαίος για την προσευχή για την ειρήνη-Απαραίτητη θεωρεί την παρουσία του ο Πάπας

Στη Ρώμη ο Βαρθολομαίος για την προσευχή για την ειρήνη-Απαραίτητη θεωρεί την παρουσία του ο Πάπας
Την ερχόμενη Κυριακή, της Πεντηκοστής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ι. Ναό του Αγίου Θεοδώρου στη Ρώμη στις 10 το πρωί.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στην ιταλική πρωτεύουσα προκειμένου να παραστεί στην προσευχή για την ειρήνη στην Αγία γη, μετά από σχετική πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στα Ιεροσόλυμα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστό ότι προσκάλεσε τους Προέδρους του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ και της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς να μεταβούν στο Βατικανό και να προσευχηθούν μαζί για την ειρήνη στην περιοχή. Οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν και η προσευχή ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου.
Μιλώντας στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης ενώπιον του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «Θα ήθελα να πω από τα βάθη της καρδιάς μου πως είναι καιρός να μπει τέλος σε μια κατάσταση η οποία γίνεται ολοένα και πιο απαράδεκτη, και αυτό για το καλό όλων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε στο Ισραήλ με τους Προέδρους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης την περασμένη Τρίτη 27 Μαϊου, είχε πληροφορηθεί για την επικείμενη συνάντηση στη Ρώμη και είχε ευχηθεί κάθε επιτυχία στην πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου.
Φαίνεται πως ο Πάπας θεώρησε απαραίτητη και την παρουσία του Πατριάρχου κι έτσι προέκυψε η σχετική πρόσκληση.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...